in ,

Reacţia Ambasadei Rusiei în Moldova în urma imaginilor în care un diplomat s-a dat în spectacol

Colegii noştri de la UNIMEDIA au solicitat o reacţie de la Ambasada Rusiei în Moldova după ce am publicat imagini video în care un angajat al instituției se dă în spectacol la Molovata Nouă.

corpul-diplomatic

Reacția a venit de pe o adresă de e-mail care putea fi înregistrată de oricine: [email protected] Adresa a fost comunicată pentru UNIMEDIA prin telefon de către o reprezentantă a Ambasadei.

Din întâmplare, colegii noştri de la UNIMEDIA au observat răspunsul mult mai târziu, venit în spam. Acesta conținea doar un fișier în format .doc, fără de antet. Iată de ce, nu putem fi încrezuți 100% de veridicitatea acestei reacții.

Potrivit documentului, acuzațiile sunt nefondate. Totodată, diplomatul era la odihnă în timpul său liber.

“Angajatul nostru este învinuit de încălcarea ordinii publice. În fond, încălcările legii s-au produs de către grupul de persoane care l-au filmat pe diplomatul rus în timp ce era la odihnă. Din acest motiv, conducerea bazei de odihnă a făcut apel către poliție pentru a interveni și a restabili ordinea publică. În urma acestui incident, angajatului Ambasadei i s-au adus scuzele de rigoare cu promisiunea de a șterge videoclipul provocator.

Ambasada Rusiei în Moldova aduce mulțumiri conducerii bazei de odihnă și oamenilor legii pentru investigarea incidentului, care, cu siguranță, a fost intenția cuiva de a discredita onoarea și demnitatea angajatului”, se explică în răspunsul oficial al instituției vizate.

Screenshot_18

Amintim că șoferul unui automobil cu numerele de corp diplomatic “CD 115”, care ar aparține Ambasadei Federației Ruse de la Chișinău, a fost surprins recent în timp ce conducea în stare de ebrietate prin localitatea Molovata Nouă, unde se afla la odihnă cu mai mulți prieteni.

Șoferul conducea cu viteză, s-a dat în spectacol, a pornit girofarul, iar la un moment dat a fost la un pas să lovească două persoane. Precizăm că numele șoferului este Rinat Anderjanov. Acesta ar fi secretarul general al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău.

Vezi şi: (video) Drifturi pe malul Nistrului. Şoferul beat al unei maşini cu numere diplomatice s-a dat în spectacol

Iti place articolul?