in ,

Reacția Inspectoratului Național de Patrulare la scandalul de pe traseul Chișinău – Cantemir

Inspectoratul Național de Patrulare vine cu o precizare în cazul incidentului de pe traseul Chișinău – Cantemir, între localitățile Sărata Galbenă și Mereșeni din raionul Hâncești, în care inspectorii de patrulare au sancționat un conducător auto care a ignorat cerințele Regulamentului Circulației Rutiere, scrie UNIMEDIA.

FOTO: unimedia.info
FOTO: unimedia.info

Potrivit INP, oamenii legii au observat că șoferul avea draperii negre la portierele din față ceea ce pune în pericol viața pasagerilor.

„Conducătorul auto a fost îndemnat să scoată draperiile, pentru a nu- i fi ridicată plăcuța cu numărul de înmatriculare, acțiune stipulată în punctul 121, litera „e” din RCR; explicându-i- se că siguranța pasagerilor este mai importantă decât confortul celui de la volan. Chiar și după insistențele unor pasageri, șoferul a refuzat să scoată draperiile, împiedicând activitatea polițiștilor, bruscându-i și numindu-i cu cuvinte necenzurate”, susține INP.

Vezi aici conflictul: (video) Scandal pe un traseu naţional. Un şofer s-a îmbrâncit cu poliţiştii din cauza unor perdele

Pentru nesubordonarea la cererea legitimă a oamenilor legii și ultragierea acestora, pe numele conducătorului auto a fost pornită o procedură contravențională. El riscă o amendă de până la 1700 de lei sau arest contravenţional de la 10 la 15 zile.

Screenshot_15

Iti place articolul?