in

Recall masiv anunţat de Audi. În total sunt afectate 1,16 milioane de maşini la nivel global

Audi, brandul de lux care este parte a concernului german Volkswagen AG, anunţă un recall masiv la nivel global. Proprietarii a 1,16 milioane de vehicule vor fi invitaţi în service-urile locale pentru a fi remediată o problemă care ar putea prezenta riscul izbucnirii unui incendiu.

Mai exact, Audi a spus că a identificat o problemă la pompa de răcire electrică, care se poate supraîncălzi sau poate face un scurt circuit de la contactul cu umiditatea. Cazuri despre răniri sau accidente legale de această problemă deocamdată nu au fost raportate.

Direct Injection Cleaning 2
FOTO: mrautosd.com

Dealerii vor înlocui pompele, dar compania nu a spus când vor fi disponibile piesele, conform unei cereri depuse de Administrația Națională de Siguranță a Traficului pe Autostrăzi din Statele Unite. În schimb, Audi a declarat autorităților de reglementare americane că această campanie vizează modele:

  • Audi A5 Cabriolet, A5 Sportback și Audi Q5 produse între anii 2013-2017,
  • modele Audi A6 produse între anii 2012-2015,
  • modele Audi A4 Sedan și A4 Allroad produse între anii 2013-2016.

Vezi şi: (video) Test Drive: Audi Q5 2.0 TDI quattro – Premieră

Vezi şi: (video) Test Drive: Audi A6 facelift 3.0 TDI quattro

Campania cuprinde 342.000 de vehicule în Statele Unite, a spus NHTSA. Compania a declarat că nu are o defalcare pe țări a vehiculelor rămase afectate. Purtătorul de cuvânt al Audi din Germania, Udo Ruegheimer, a declarat că recall-ul acoperă 1,16 milioane de vehicule din întreaga lume.

IMG 9869
FOTO: lespaulsaudivw.co.uk

Aceasta este cea de-a doua campanie de rechemare în service organizată de Audi referitoare la problema pompei. În ianuarie 2017, același grup de autovehicule, dar din Statele Unite ale Americii, au trebuit să ajungă în centre de deservire pentru a le fi actualizat software-ul astfel încât alimentarea cu energie a pompei de răcire să fie dezactivată dacă pompa a fost blocată cu resturi.

buton subscribe