in

Recomandări de la Inspectoratul Naţional de Patrulare. Cum să eviţi accidentele rutiere când plouă

Meteorologii au anunțat pentru următoarele zile ploi pe tot teritoriul țării, dar și ninsori la nordul și centrul Moldovei. Inspectoratul Național de Poliție vine cu câteva recomandări pentru șoferi, care i-ar ajuta să evite situațiile de accident.

Află mai multe detalii: Sunteţi gata să întâmpinaţi prima zăpadă? S-a anunţat Cod Galben de schimbare bruscă a vremii

FOTO: diemertinsurance.com
FOTO: diemertinsurance.com

Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, Inspectoratul Național de Patrulare recomandă conducătorilor auto să se intereseze cu privire la starea meteorologică de pe traseul pe care urmează să-l parcurgă.

În situaţia conducerii autovehiculelor pe timp de ploaie, este necesară păstrarea unei distanțe mai mari față de mașinile care circulă în față, precum şi evitarea acţionării bruşte a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului, pentru evitarea acvaplanării.

În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare, astfel, păstraţi-vă calmul și nu blocaţi intersecţiile, nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi faceţi fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.

FOTO: bullseyecarparts.co.uk
FOTO: bullseyecarparts.co.uk

Totodată, circulaţi aşa încât să nu stropiţi pietonii, iar aceştia din urmă sunt rugați să traverseze strada doar prin locurile marcate corespunzător.

Vezi şi: Orice şofer trebuie să le ştie. 10 sfaturi utile pentru condusul pe timp de ploaie