in , ,

Record de vânzări la o licitaţie din Milano, acolo unde s-a vândut o colecţie de maşini confiscate

La licitaţiile organizate de casa RM Sothebyʼs în Milano weekend-ul trecut a fost vândută toată colecţia de maşini confiscată de la un om de afaceri italian, care numără peste 400 de unităţi sport.

Vezi mai multe detalii: O colecţie de 430 de maşini care au aparţinut unui singur om se va vinde la o licitaţie în acest weekend

Evenimentul a durat trei zile, iar însuşi licitaţiile 30 de ore. Suma totală a banilor încasaţi de RM Sothebyʼs a fost de peste 51 de milioane de euro, constituind un record pentru firma fondată în Canada.

rm-sothebys-duemila-milan-auction_54

În total în Milano au ieşit de sub ciocan 817 loturi. 423 dintre acestea au fost maşinile din colecţia acelui om de afaceri despre care vorbisem anterior.

Cea mai scumpă maşină a fost Ferrari 275 GTB/6C anul producţiei 1966 – suma finală aproximativ 3.5 milioane de euro. A doua cea mai scumpă maşină a fost un Maserati MC12 anul producţiei 2014 – puţin peste trei milioane de euro.

În top cinci cele mai scumpe loturi au mai fost un Ferrari F40 şi un Porsche 959 în valoare de puţin peste un milion de euro, dar şi un Ferrari Daytona vândut pentru 870.000 de euro.