in ,

Record mondial de autonomie cu un electromobil Tesla. Elon Musk a rămas încântat

Câţiva membri ai clubului italian care întruneşte proprietari de maşini Tesla au reuşit să înregistreze un record mondial de autonomie cu un electromobil.

Cinci şoferi au condus o Tesla Model S pe o distanţă de 1.078 de kilometri. Experimentul a demarat la 4 august şi a durat 29 de ore.

Cei cinci şoferi, membri ai clubului italian, au condus maşina pe rând. Electromobilul rula cu sistemul de climatizare deconectat, iar viteza medie era de aproximativ 40 de km/h.

Autorii recordului afirmă într-un comunicat de presă că acest indicator pe care l-au înregistrat este real şi poate fi atins în deplasarea pe drumuri urbane de o calitate bună. În total a fost irosită 98.4 kWh de energie electrică.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Apropo, de menţionat că pentru acest experiment a fost folosită o Tesla Model S în versiune 100D. Aceasta este echipată cu un set de acumulatori cu o capacitate de 100 de kWh şi două motoare electrice. Sistemul de tracţiune este unul integral, iar anvelopele au o rezistenţă redusă la rulare. Autonomia maximă a unui astfel de electromobil, potrivit cifrelor din paşaportul tehnic, se ridică la 539 de kilometri.

Această performanţă a fost lăudată şi de însuşi şeful Tesla, într-o postare pe contul său de Twitter.

Amintim că anterior un record de autonomie a fost înregistrat de doi belgieni. Aceştia au condus o Tesla Model S P100D.

Vezi detalii: Experiment: Iată cu ce viteză trebuie să conduci o Tesla Model S P100D pentru a atinge o autonomie de 900 de km