in ,

Red Bull Racing a anunţat cine va fi noul coleg al lui Max Verstappen

Echipa Aston Martin Red Bull Racing este încântată să anunțe că Pierre Gasly i se va alătura de la începutul sezonului din 2019 şi va concura alături de Max Verstappen!

Pilotul francez de numai 22 de ani, care a intrat în F1 începând cu Marele Premiu al Malaeziei din 2017 de partea echipei soră Scuderia Toro Rosso, a atras atenţia taurilor roşii după ce a avut un start impresionant în actual sezon.

Gasly a reuşit să termine pe locul 4 la Bahrain, iar în alte două Grand Prix-uri din primul trimestru a ajuns în top 10.

“A fi premiat cu posibilitatea de a conduce de partea Aston Martin Red Bull Racing din 2019 este un vis devenit realitate pentru mine. Sunt atât de încântat să fac parte din această echipă de top. Scopul meu a fost să concurez pentru această echipă de când m-am alăturat programului Red Bull Junior Driver în 2013 și această oportunitate incredibilă este un alt pas înainte, în ambiția mea de a câștiga Mari Premii și de a lupta pentru marele titlu de campion. Red Bull a căutat întotdeauna să lupte pentru campionate sau victorii și asta este ceea ce doresc şi eu. Sunt un tip foarte competitiv și când fac ceva, trebuie să lupt pentru cele mai bune și poziții de top.

Un moment extrem de incitant este faptul că sunt pe deplin conștient de provocarea pe care mi-o oferă această ocazie specială și de așteptările cu care se confruntă orice pilot la Aston Martin Red Bull Racing. Aștept cu nerăbdare să răsplătesc încrederea pe care mi-au arătat-o Dietrich Mateschitz, Christian Horner și dr. Helmut Marko. Prima fază este aceea de a continua să împingem performanța finală și cele mai bune rezultate din 2018 pe care le pot obține pentru echipa mea, Scuderia Toro Rosso. Doresc să-i mulțumesc lui Franz Tost și tuturor celor de la Toro Rosso, și de la uzina din Faenza, pentru că mi-au oferit ocazia de aur de a concura în Formula 1 și angajamentul și sprijinul lor uimitor, despre care știu că va continua și pentru restul acestui sezon. Accentul meu acum este să fac tot ce pot pentru a le oferi un sezon pe care să-l sărbătorească”, a declarat Pierre Gasly.

Cariera lui Pierre în motorsport a devenit din ce în ce mai puternică. După un start în karting, el a concurat în campionatul francez F4 în 2011, înainte de a se califica la Formula Renault 2.0, câștigând titlul de campion în 2013. Acum, ca parte a programului Red Bull Junior, s-a mutat la cursele de serie 3.5 Renault pentru Arden Motorsport la GP2 în 2015 și devenind pilot de rezervă al Red Bull Racing.

El a mai câștigat GP2 Drivers’ Championship din 2016 la sfârșitul unui sezon palpitant de partea echipei Prema Powerteam. În 2017, el a concurat la Campionatul Super Formula al Japoniei, terminând pe locul întâi, între timp începându-şi deja cariera în F1, la Scuderia Toro Rosso.

Deocamdată nu se cunoaşte cine îi va lua locul lui Pierre Gasly, însă unele surse că se va opta pentru un pilot din programul de juniori al Red Bull.

Vezi şi: Daniel Ricciardo părăseşte Red Bull Racing la finele sezonului! Din 2019 va concura de partea Renault

Iti place articolul?