in

Reducere masivă de personal. Motivul pentru care VW va da afară 30.000 de oameni

Compania Volkswagen planifică să reducă numărul angajaţilor săi în Germania cu 23.000 de oameni. Potrivit agenţiei Reuters, în total în întreaga lume, până în anul 2025, constructorul auto va concedia 30.000 de muncitori.

FOTO: nyt.com
FOTO: nyt.com

În ultima perioadă VW încă mai suferă din cauza scandalului Dieselgate şi de aceea investiţiile planificate în companie pentru viitorul apropiat constituie doar 3.5 miliarde de euro. Aceste resurse financiare vor fi cheltuite pentru transformarea uzinelor a căror linii de producţii se vor ocupa de automobile electrice, dar şi pentru lansarea unui proiect pilot de dezvoltare a acumulatorilor.

Planul VW mai presupune ca uzinele din Zwickau şi Wolfsburg să se ocupe doar de maşini electrice care vor fi construite pe platforma MEB. Acest şasiu a fost prezentat în premieră, împreună cu hatchback-ul conceptual I.D. şi va sta la baza versiunii de serie a acestuia care va apărea în 2020.

Vezi mai multe detalii: (foto/video) PARIS 2016: Premieră mondială – Volkswagen I.D. Concept

Vezi şi: PARIS 2016: Reportaj video AutoBlog.MD de la standul Volkswagen

FOTO: autopista.es
FOTO: autopista.es

De asemenea, către anul 2020, se va lua în considerare o mărire a productivității cu 25%, fapt care va duce la acumularea unui venit suplimentar de 3.7 miliarde de euro. Totodată, după ce uzinele se vor transforma pentru producţia electromobilelor, VW spune că va oferi circa 9.000 de locuri de muncă.

Iti place articolul?