in ,

Reguli noi în F1: S-a decis modificarea monoposturilor pentru a fi mai zgomotoase şi mai ieftine de construit

Federația Internațională de Automobilism (FIA) a făcut publică o listă cu cerinţe pentru noile propulsoare care vor fi montate pe monoposturile din Formula 1 şi care vor fi utilizate începând cu anul 2021. Unităţile de propulsie hibride vor deveni astfel mai simple, mai zgomotoase și mai ieftine de construit.

În primul rând, mașinile sport vor fi echipate în continuare cu motoare V6 de 1.6 litri şi cu o singură turbină. Însă, turaţiile motoarelor vor trebui să crească cu 3.000 de rpm, până la 18.000 de rpm, pentru ca acestea să producă şi mai mult zgomot.

O altă cerinţă prevede echiparea agregatelor cu un singur generator de energie, unul mai puternic şi care va produce doar energie cinetică. La generatorul care produce energie termică MGU-H se va renunţa.

Mai mult, pilotul va avea posibilitatea să gestioneze manual dispozitivul de stocare a energiei şi de exemplu să o păstreze pentru mai multe tururi.

Monoposturile vor trebui să mai aibă dispozitive standardizate pentru stocarea energiei acumulate și sisteme electronice de control.

Vezi şi: (video) Decis! FIA a aprobat apariţia din 2018 a sistemului de protecţie Halo pe monoposturile F1

În următoarele 12 luni de la prezentarea noilor cerinţe se va continua dezvoltarea concepţiei unităților de propulsie, care va avea drept scop reducerea costurilor echipelor.

În același timp, echipele participante în F1 vor avea dreptul să înceapă să-şi creeze noile propulsoare abia la sfârșitul anului 2018, asta pentru a evita situațiile în care producătorii nu mai lucrează la unitățile actuale.

Până în prezent, două echipe din Formula 1, Mercedes-Benz şi Renault, au criticat noile cerinţe. În special, şeful echipei Mercedes-Benz a declarat pentru Motorsport că după schimbarea regulilor, “noile motoare, sistemele de stocare şi utilizare a energiei vor genera cheltuieli suplimentare şi le va complica viaţa în următorii trei ani”.

Dacă cheltuielile vor fi reduse aşa cum spune FIA, există şansa ca în viitor în Formula 1 să participe echipe noi, evident care îşi vor permite asta.

Vezi neapărat: Concurs AutoBlog.MD: Punem la bătaie un set de anvelope de iarnă pentru mașina ta!

Iti place articolul?