in ,

COOLCOOL

Renault DP World F1 devine Alpine F1 Team din 2021

Echipa Renault de Formula 1 va suferi transformări din sezonul următor nu numai în rândul piloţilor săi, ci şi în denumirea propriu-zisă. Echipa de uzină a Groupe Renault va rămâne în campionatul sportiv, însă va concura sub un nou nume, dar şi sub culori noi.

Producătorul francez a anunțat astăzi că va redenumi echipa în Alpine F1!

alpine f1 team

După ce a anunțat revenirea dublului campion mondial Fernando Alonso pentru sezonul din 2021 în componenţa sa, Renault s-a angajat să stea în F1 cel puțin până în 2025, după ce luna trecută a acceptat împreună cu celelalte nouă echipe actuale condiţiile noului acord Concorde. Dar, în Groupe Renault, au existat şi alte schimbări radicale.

Noul CEO al grupului auto francez, Luca De Meo, a reorganizat compania pentru a pune un accent mai puternic pe brandurile cheie – Renault, Dacia, Alpine și New Mobility. Ca parte a acestei schimbări, șeful Renault F1, Cyril Abiteboul, a fost însărcinat să contribuie la ridicarea şi popularizarea imaginii brandului Alpine, care produce în prezent automobilul sportiv A110.

Și acum s-a anunțat că echipa Renault F1 va prelua acest nume, precum și o nouă schemă de culori: culorile naționale franceze – roșu, alb și albastru, înlocuind astfel livreaua galben-neagră din prezent.

Brandul Alpine este deja cunoscut în motorsport, marca cucerind victorii în cursa de 24 de ore de la Le Mans, dar și în raliuri. Brandul nu a mai apărut ca producător în F1 înainte, deși prima incursiune a Renault în cursele de Formula 1, din 1977, a fost cu o echipă formată din departamentele de competiție Alpine și Gordini.

Alpine A442B
Maşina de curse Renault-Alpine A443 care a câştigat maratonul de 24 de ore de la Le Mans din 1978, la volan fiind asul F1 Didier Pironi // FOTO: formula 1.com Bernard Cahier/Getty Images

Șasiul viitor produs de echipa din Enstone va fi desemnat ca Alpine, dar numele Renault va rămâne pentru că maşinile vor continua să ruleze pe motoare hibride Renault E-TECH produse în Viry-Chatillon.

Cyril Abiteboul a declarat că echipa este hotărâtă să revină pe podium și să câștige sub noile sale culori.

“Această schimbare vine într-un moment cheie în traiectoria echipei și a sportului. Alpine aduce un nou sens, noi valori și culori în paddock, cu spiritul concurenței din alte lumi și agilitatea creativă franceză. Acestea vor fi active în pregătirea termenelor limită pentru 2022.

Noul cadru de reglementare și framework-ul financiar va stabili condițiile pentru un motorsport mai echitabil în ceea ce priveşte redistribuirea veniturilor. Lucrurile vor fi mai simple și mai progresive în a le guverna.

Implementarea plafonului bugetar va pune capăt cursei cheltuielilor și va permite ca echipele semnatare să fie măsurate pentru valoarea lor sportivă. Alpine are locul său în Formula 1 și poate contesta pentru victorie”.

RENAULT SPAIN SATURDAY 15
FOTO: formula1.com // Luca de Meo şi Cyril Abiteboul

Luca de Meo a adăugat:

“Alpine este un brand frumos, puternic și vibrant, care aduce un zâmbet pe fețele urmașilor săi. Prin introducerea Alpine, un simbol al excelenței franceze, la cele mai prestigioase discipline auto din lume, continuăm aventura producătorilor într-un sport reînnoit.

Aducem un brand de vis alături de cele mai mari nume, pentru cursele de mașini spectaculoase realizate și urmate de entuziaști. Alpine își va aduce, de asemenea, valorile în paddock-ul F1: eleganță, ingeniozitate și îndrăzneală”.

Esteban Ocon va fi partenerul lui Fernando Alonso pentru primul sezon al Alpine F1 în grila de start.