Renumitele autostrăzi germane „fără limite” ar putea deveni istorie! Când şi de ce

Distribuie:
 • 41
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Perioada zilelor de circulaţie fără limită de viteză pe celebrele autostrăzi germane s-ar putea apropia de final. Se va întâmpla doar dacă Guvernul local va adopta o serie de propuneri privind protecția climei şi a mediului înconjurător, prezentate de comisia sa pentru viitorul transporturilor.

Fiind în acord cu recomandări privind reducerea daunelor aduse mediului înconjurător de către transport, comisia a propus, printre altele, majorarea impozitului pentru combustibili și a cotelor de vehicule electrice pentru a ajuta Germania să atingă în cele din urmă target-urile Uniunii Europene în ceea ce priveşte emisiile, scrie Reuters.

FOTO: reuters.com

Propunerile, publicate într-un proiect draft la care au avut acces jurnaliştii de la Reuters, s-ar putea dovedi controversate în Germania, a cărei rețea de autostrăzi de zeci de ani este renumită pentru secțiunile „fără limite”, în care șoferii pot atinge viteza maximă posibilă cu maşinile lor.

Dacă nu le va lua în calcul, Germania ar putea fi „lovită” cu amenzi grele din partea UE dacă nu va reduce emisiile de gaze cu efect de seră și oxizii de azot otrăvitori. Emisiile din transport, care nu au scăzut din 1990, reprezintă un obiectiv specific pentru aceste reduceri.

Vezi şi: (foto) Limitele de viteză în lume. Iată unde nu poţi circula dacă nu mergi cu peste 110 km/h

FOTO: fitmycar.com

În această situaţie, Guvernul german este „sfâșiat” între nevoia de a proteja industria automobilelor, una esențială, dar şi suprimată de o serie de scandaluri costisitoare legate de aceleaşi emisii în ultimii ani, dar și de necesitatea de a acționa rapid şi acum pentru a proteja un climat care se deteriorează rapid.

În document se menţionează despre măsuri care includ o limitare a vitezei de circulaţie pe autostrăzi până la 130 de km/h și creșteri ale impozitului pe combustibili din 2023, alături de eliminarea reducerilor fiscale pentru autovehiculele diesel și mărirea cotelor pentru vânzările de automobile electrice și hibride, care ar putea oferi jumătate din reducerile de emisii de gaze cu efect de seră necesare.

Platforma Națională pentru Viitorul Mobilității nu a finalizat încă recomandările. Acestea vor fi raportate la sfârșitul lunii martie 2019, după care vor fi încorporate într-un proiect de lege privind schimbările climatice pe care Guvernul german dorește să-l adopte în acest an. Totuşi, această comisie este conștientă de faptul că multe dintre sugestiile sale ar putea fi controversate.

„Nu orice instrument și orice măsură vor fi acceptate”, se menţionează în proiectul draft. „Acestea vor avea nevoie de aptitudini politice, abilități diplomatice și dorința de a face compromisuri pentru a atinge obiectivele privind schimbările climatice”.

Vezi şi: (video) Mai ai nevoie de un M7 pur? Iată ce viteză maximă prinde un BMW M760Li pe autobahn


Distribuie:
 • 41
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...