in , ,

Republica Moldova – a doua ţară din Europa în ianuarie 2018 cu cea mai mare creștere a vânzărilor de mașini noi

Anul 2018 a început cu bine pentru importatorii de mașini noi din Republica Moldova. Țara noastră a menținut ritmul pozitiv al vânzărilor de mașini noi înregistrat pe parcursul lui 2017, când a fost o creștere de +31.7%.

Chiar dacă luna ianuarie este considerată printre vânzătorii de mașini una dintre cele mai slabe din an, iată că în perioada 1-31 ianuarie în țara noastră s-a înregistrat o creștere de tocmai +62.3% față de aceeași perioadă a anului trecut.

FOTO: cloudfront.net

Dacă este să comparăm această cifră cu cele înregistrate în ţările care fac parte din Uniunea Europeană, atunci Republica Moldova este pe locul doi după România după creșterea vânzărilor de mașini noi în ianuarie. În țara vecină creșterea a fost de +66.4%.

În același timp, media europeană a tendințelor de vânzări pentru ianuarie 2018 este de +7.1%.

Moldova rămâne cea mai slabă piață din Europa

Chiar și așa, Republica Moldova rămâne în continuare cea mai mică piață din Europa dacă este raportăm vânzările de mașini noi la țările din comunitatea europeană. Indiscutabil creșterea de +62.3% este impresionantă, însă dacă este să privim peste cifra de mașini vândute atunci aceasta a ajuns în ianuarie 2018 la 410 de unități, față de 252 de mașini în 2017.

De exemplu, cea mai mică piață din Europa este Cipru unde în ianuarie 2018 au fost vândute 1.243 de mașini la o populație de 1.2 milioane de locuitori.

FOTO: marketeers.com

Cele mai populare mărci și modele în ianuarie 2018

Dacă este să privim peste mărcile care au vândut cel mai bine în ianuarie în ţara noastră, atunci Dacia rămâne în continuare pe prima poziție, fiind urmată de Skoda și Toyota.

În fruntea celor mai populare modele se situează Dacia Logan, fiind urmată de Skoda Fabia și Toyota RAV-4.

Iti place articolul?