in ,

LOLLOL COOLCOOL LoveLove AngryAngry OMGOMG WTFWTF

Rusia: Instanţa a obligat Mercedes-Benz să-i achite unui proprietar de Maybach circa 750000 euro! Părţile s-au judecat şase ani

În Rusia, proprietarul unei limuzine scumpe Maybach 62S a dat în judecată compania Mercedes-Benz RUS pentru că i-a vândut o maşină cu defecte, iar după şase ani de lupte de ordin juridic, instanţa a trecut de partea posesorului maşinii şi a obligat importatorul să-i achite o compensaţie generoasă.

Deşi victoria a fost înregistrată încă în 2018, în redacţia colegilor de la Motor1 Rusia informaţii despre caz, din primă sursă, au ajuns abia acum câteva ore.

maybach 62s

Aflaţi că totul s-a început încă din 2012, când societatea pe acţiuni “Объединение «Мастер»” a luat în leasing o limuzină Maybach 62S. Cu toate acestea, bucuria de a deține o mașină de lux din primele luni, potrivit parţii vătămate, a fost umbrită de o serie de probleme tehnice: sistemul de climatizare se bloca în modul de reciclare a aerului, suspensia pneumatică avea probleme, iar cel mai interesant, la viteze de peste 40 km/h oglinzile retrovizoare laterale se retractau automat în direcţie opusă! Desigur după toate aceste lucruri clientul avusese întrebări.

Apeluri repetate făcute la Panavto (Mercedes-Benz RUS încredinţa service-ul modelelor Maybach exclusiv la acest dealer) nu au avut un rezultat: unele dintre defecte pur și simplu nu au fost diagnosticate, iar oglinzile înlocuite pe garanție după un timp îşi arătau din nou “năravul” ciudat. Toate acestea au forțat clientul să trimită în adresa biroului Mercedes-Benz RUS o cerere de înlocuire a mașinii cu una nouă, însă acesta din urmă nu a considerat problemele suficient de semnificative.

Procesul de judecată, inițiat în 2012, a durat șase ani de zile, timp în care au fost efectuate mai multe examinări independente prin care s-au confirmat originea din fabrică a defectelor. Problema era că în tot acest timp producţia unor astfel de maşini a fost încetată, iar cererea de a înlocui mașina pe una similară a trebuit să fie înlocuită cu o cerere pentru plata în numerar a unei sume de bani.

În 2018, instanța a obligat definitiv Mercedes-Benz RUS să achite părţii vătămate 742.334 de euro (aproximativ 55 de milioane de ruble) și alte 200.000 de ruble drept cheltuieli juridice şi alte taxe. Șeful serviciului de presă al reprezentanței ruse Mercedes-Benz într-o conversație telefonică cu editorii Motor1, din păcate, a refuzat să comenteze cazul, însă avocatul părții vătămate Timur Marşani a fost mult mai vorbăreț și elocvent.

“Sunt cu siguranță mulțumit de rezultat! Acest caz unic mi-a oferit ocazia de a-mi evalua puterea în fața unei astfel de companii serioase precum Mercedes-Benz RUS. Victoria nu a fost ușoară. Resurse umane și intelectuale uriașe trebuiau folosite pentru a reuși. Problemele au fost adăugate de intervalele de timp tensionate ale audierilor.

De ce cred că acest caz este special? Cel puțin pentru că importatorul ar fi sabotat în mod deliberat contactele cu Stuttgart. Iar producătorul, care a primit informații false, a insistat asupra caracterului operațional, nu constructiv al defectelor. Pentru serviciul juridic Mercedes-Benz RUS, care reprezintă un producător auto important pe piața rusă, aceasta este, fără îndoială, o experiență negativă.”

Amintim că limuzinele Maybach 57 și 62 au fost construite în Sindelfingen din 2002 până în anul 2012. Versiunile S au fost introduse în 2005 și, respectiv, în 2006. Sub capota unor astfel de mașini se află un motor V12 pe benzină şi cu un volum de 6.0 litri, care produce 630 CP. Versiunea 62S are o lungime de peste şase metri!

Vezi şi: