in ,

Ruşii sunt gata să stea la coadă câteva luni pentru a-şi cumpăra un KAMAZ-5490 NEO

Noul camion KAMAZ-5490 NEO a devenit foarte popular în rândul şoferilor ruşi, chiar dacă nu a trecut nici jumătate de an de când a fost prezentat. Mai mult, numărul celor interesaţi de a-şi cumpăra o astfel de maşină se ridică la peste 1.000 de persoane.

Producţia de serie a modelului KAMAZ-5490 NEO a demarat la 17 aprilie 2017. Până în prezent au fost asamblate puţin peste 350 de maşini şi acestea au fost deja livrate proprietarilor din domeniul corporativ.

Unii clienţi vor fi nevoiţi să-şi aştepte comenzile câteva luni de zile din cauza cozii mari care s-a format peste măsura aşteptărilor celor de la KAMAZ.

Amintim că modelului KAMAZ-5490 este poziţionat drept vârf de gamă a constructorului de camioane şi a devenit popular din cauza că acesta foloseşte mai multe componente, inclusiv şi motoare furnizate de Daimler Trucks.

De asemenea, cabina acestui model a fost preluată de la una din generaţiile anterioare Mercedes-Benz Actros.

Vezi şi: (video) Câţi CP trebuie să aibă un KAMAZ pentru a putea accelera pe zăpadă şi sări 37 de metri

Varianta NEO a camionului se deosebeşte printr-un ampatament mărit cu 200 de mm, dar şi mai multe dotări şi îmbunătăţiri tehnice. Sub capotă se ascunde un propulsor marca Mercedes-Benz care produce 400 de CP. Cutia de viteze poate fi una mecanică cu 16 trepte sau una automată cu 12 rapoarte.

Unii camionagii deja au poreclit maşina KAMActros.

Vezi şi: (foto) AutoSpot MD: Cel mai tare KAMAZ din ţară este înmatriculat astăzi la Chişinău

Sursă: auto.mail.ru

Iti place articolul?