in ,

Se eliberează un loc la Scuderia Ferrari! Sebastian Vettel părăseşte echipa

Echipa Scuderia Ferrari Mission Winnow anunţă că a decis de comun cu Sebastian Vettel să nu îi prelungească actualul contract al pilotului german. Vettel mai are de stat la Ferrari până la sfârşitul sezonului curent de Formula 1, care nici nu s-a început.

FOTO: formula1.com

“Aceasta este o decizie luată împreună de noi înșine și Sebastian, una pe care ambele părți o consideră cea mai bună. Nu a fost o decizie ușoară, având în vedere valoarea lui Sebastian ca șofer și ca persoană. Nu a existat niciun motiv specific care a dus la această decizie, în afară de convingerea comună și amiabilă că a venit timpul să mergem pe căi separate pentru a ne atinge obiectivele respective. Sebastian este deja parte din istoria Scuderiei, cu 14 Grand Prix-uri câştigate, făcându-l al treilea cel mai de succes pilot pentru echipă, în timp ce el este, de asemenea, cel care a marcat cele mai multe puncte cu noi.

În cei cinci ani petrecuți împreună, el a finisat sezoane de trei ori în top 3 în Campionatul Piloților, aducând o contribuție semnificativă la prezența constantă a echipei în primele trei locuri din clasamentul Constructorilor.

În numele tuturor celor de la Ferrari, vreau să-i mulțumesc lui Sebastian pentru profesionalismul său și calitățile umane pe care le-a arătat în acești cinci ani, timp în care am împărtășit atât de multe momente minunate. Nu am reușit încă să câștigăm împreună un titlu mondial, ceea ce ar fi al cincilea pentru el, dar credem că putem obține multe din acest sezon neobișnuit 2020″, a declarat Mattia Binotto, directorul echipei Scuderia Ferrari.

“Relația mea cu Scuderia Ferrari se va încheia la sfârșitul anului 2020. În scopul de a obține cele mai bune rezultate posibile în acest sport, este vital pentru toate părțile să lucreze în armonie perfectă. Echipa și cu mine ne-am dat seama că nu mai există o dorință comună de a rămâne împreună după finalul acestui sezon. Problemele financiare nu au jucat niciun rol în această decizie comună. Nu așa gândesc eu când vine vorba de a face anumite alegeri și nu va fi niciodată.

Ceea ce s-a întâmplat în ultimele luni ne-a făcut pe mulți dintre noi să reflectăm asupra priorităților noastre reale în viață. Trebuie să-ți folosești imaginația și să adoptăm o nouă abordare a unei situații care s-a schimbat. Eu însumi voi lua timp, am nevoie pentru a reflecta asupra a ceea ce contează cu adevărat atunci când vine vorba de viitorul meu.

Scuderia Ferrari ocupă un loc special în Formula 1 și sper că va obține tot succesul pe care îl merită. În cele din urmă, vreau să mulțumesc întregii familii Ferrari și mai presus de toate tuturor ai săi “tifosi” (fani, din italiană) din întreaga lume, pentru sprijinul pe care mi-au dat-a lungul anilor. Scopul meu imediat este de a termina stagiul meu lung cu Ferrari, în speranța de a împărtăși unele momente mai frumoase împreună, pentru a adăuga la toate cele ne-am bucurat până acum”, a adăugat Vettel.

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi: