in ,

Sărbătorile pascale s-au încheiat. Iată ce a decis să facă ANRE cu preţurile la carburanţi

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a stabilit un nou plafon pentru tarifele la carburanţi, valabil pentru următoarele două săptămâni, începând cu ziua de mâine.

De menţionat că ANRE stabileşte un preţ plafon peste care petroliştii nu au voie să treacă atunci când stabilesc tarifele pe care le vor afişa la staţii, însă acest lucru nu înseamnă că petroliştii din Moldova nu pot afişa un preţ mai mic pentru produsele lor.

Drept rezultat, la staţiile de alimentare preţurile nu vor corespunde mereu cu cele stabilite de ANRE pentru plafon şi ar putea fi puţin mai mici.

lukoil1
FOTO: mediafax.ro

Vezi şi: Infografic: Pe ce loc se află Moldova la capitolul preţ benzină/motorină şi unde se vând mai ieftin

Astfel, în următoarele două săptămâni preţul unui litru de benzină Premium-95 nu va depăşi 18 lei şi 47 de bani, un plafon micşorat cu tocmai un ban!

În acelaşi timp, un litru de motorină va fi comercializat cu un preţ care nu va trebui să fie mai mare de 16 lei şi 44 de bani, un plafon majorat cu 19 bani faţă de cât era anterior.

Diferenţa de preţuri între plafonul stabilit astăzi şi acum două săptămâni, o puteţi vedea în cele ce urmează:

anre 18.04.2018

anre 4.03.2018

Preţul pentru un litru de gaz petrolier lichefiat (GPL) s-a ieftinit cu 50-60 de bani şi poate fi cumpărat cu cel mult 10 lei.

buton subscribe