in , ,

Şase jucători importanţi pe piaţa auto nu vor participa la Salonul Auto de la Paris

Companiile Ford, Volvo, Aston Martin, Rolls-Royce, alături de Bentley şi Lamborghini, nu vor participa la Salonul Auto de la Paris, scrie Automotive News şi Reuters.

Motor show-ul se va deschide pentru presă la 29 septembrie, iar publicul va avea acces începând cu 1 octombrie.

FOTO: wikimedia.org
FOTO: wikimedia.org

“Era odată o vreme când exista părerea că tu trebuie neapărat să fii prezent la fiecare show auto. Însă uneori este mai bine să te ocupi cu altceva, decât să cheltui, să cheltui şi iar să cheltui bani pentru fiecare salon”, a spus şeful Aston Martin Andy Palmer.

Concernul Volkswagen în acest an pentru prima dată după un timp îndelungat a decis să nu organizeze tradiţionala “Noapte a premierelor”. De regulă acest eveniment este organizat înaintea deschiderii salonului pentru presă şi acolo grupul german arată toate produsele noi a tuturor brandurilor sale.

Totodată, Bentley şi Lamborghini nu vor fi prezente la Paris. Decizia companiilor de a nu participa ar fi motivată de dorinţa VW de a economisi resurse financiare pentru a acoperi cheltuielile generate de scandalul Dieselgate.

FOTO: theverge.com
FOTO: theverge.com

Pe de altă parte cei de la Bentley au declarat pentru presă că au intenţia de a se concentra la organizarea propriilor evenimente, acolo unde producţia va fi demonstrată direct clienţilor. Lamborghini de asemenea planifică să fie prezent doar la evenimentele la care se pot aduna un număr maxim de potenţiali clienţi.

BMW va fi prezent la Salonul Auto de la Paris cu o gamă de maşini ecologice, având o strategie de a le promova pe acestea.

Mai mulţi constructori auto planifică în acest an să-şi economisească banii pentru a-i redirecţiona în alte domenii.

În anul 2011 la Salonul Auto de la Frankfurt de exemplu, Audi a cheltuit pentru un pavilion personal cu drumuri pe care să meargă automobilele cel puţin 10 milioane de euro.

Iti place articolul?