in

Schema unui angajat al AvtoVAZ, dată peste cap. Iată pentru ce face deja închisoare

Un nou scandal a avut loc în ultima perioadă de timp în rândurile AvtoVAZ. Printre angajaţi s-a deconspirat un escroc care a organizat o schemă frauduloasă de a „vinde” mașini de serviciu radiate.

Cel puţin 10 clienţi i-au căzut în plasă, se povesteşte într-un material al publicaţiei Constructorul auto din Voljski.

lada cars
FOTO: autostrada.uz

Un oarecare Eduard M. s-a poziționat ca intermediar, care putea ajuta la cumpărarea din flota corporativă a AvtoVAZ a unei mașini radiate în stare bună. Clienţilor care s-au încrezut în el trebuiau doar să accepte o condiţie – să transfere un depozit pe cardul său de credit personal pentru a „rezerva” o maşină.

Sindicatul AvtoVAZ și comisia de radiere a mașinilor în prezent nu influențează în niciun fel procesul de vânzare a acestora, iar escrocul s-a folosit de această portiță din plin, promițând potențialilor cumpărători să le facă rost de o mașină proaspătă.

Mașinile corporative ale AvtoVAZ sunt de obicei în stare tehnică bună și se vând la un preţ bun, motiv pentru care atrag atenţia multor localnici din zona fabricii de pe malul râului Volga.

Eduard M. a profitat şi de acest lucru și a colectat de la 11 persoane o plată în avans în valoare totală de 972.000 de ruble (circa 11.000 de euro). Cel maie mic transfer a fost de 22.000 de ruble, iar cel mai mare – 416.000. Unii clienţi chiar lăsau bani pentru a-şi rezerva mai multe automobile odată. Într-un final aceştia au fost duşi de nas şi nu au mai văzut niciodată vreo comandă.

Bărbatul s-a folosit de clienți naivi timp de șase luni, după care activitățile sale au fost suprimate de forțele de ordine (probabil cineva l-a turnat într-un final). Pentru escrocherie a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare. Acesta deja își ispășește pedeapsa după gratii și va trebui să despăgubească victimele.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Vezi şi: