in

Schimbări majore în conducerea grupului Renault! Dacia are un nou director general

Schimbări majore în conducerea grupului Renault. Compania Alliance Rostec Auto B.V., acţionarul majoritar al AVTOVAZ, a anunțat astăzi că a ales un nou director general pentru a conduce producătorul rus de autovehicule. Yves Caracatzanis va deveni CEO începând cu 1 iunie 2018.

New CEO of AVTOVAZ
FOTO: Yves Caracatzanis, CEO of AVTOVAZ

Actualul manager executiv, Nicolas Maure, va rămâne în funcţie până la 31 mai 2018 și ulterior va continua să monitorizeze redresarea financiară și dezvoltarea planului pe termen mediu al companiei în calitate de vicepreședinte senior al Grupului Renault, preşedinte al regiunii Eurasia și vicepreședinte al Consiliului de directori al AVTOVAZ, fiind numit în toate posturile din 2 aprilie 2018.

76382 Nicolas MAURE
FOTO: Nicolas Maure

Yves Caracatzanis mai este în prezent Director General pentru Groupe Renault în România, unde este responsabil de toate activitățile comerciale și industriale. De asemenea, este președinte și CEO al Automobile Dacia SA, una dintre cele mai rapide mărci de automobile din Europa și cea mai mare companie privată din România.

Locul său i-l va succeda lui Antoine Doucerain, care l-a rândul său va prelua funcţiile lui Yves Caracatzanis de la 1 iunie 2018.

21209117 Groupe Renault Antoine Doucerain
FOTO: Antoine Doucerain, Director of Groupe Renault Romania and CEO Automobile Dacia

Detalii din carierele celor doi:

Antoine Doucerain s-a alăturat Renault în 1993, în cadrul Direcţiei de Inginerie Logistică. Şi-a continuat cariera în domeniul Fabricaţiei, mai întâi la uzina din Douai, unde a ocupat succesiv posturile de şef departament Montaj, director Tehnic, director adjunct Fabricaţie, iar mai apoi, în 2010, a fost numit director al uzinei din Maubeuge, unde a asigurat lansarea lui Kangoo ZE şi pregătirea modelului Citan pentru Daimler. În 2012 a mers în Brazilia pentru a coordona crearea unei noi uzine Nissan şi începerea producţiei modelelor Micra şi Versa. În mai 2015 s-a întors în Franţa şi a ocupat de atunci funcţia de director industrial, asigurând coordonarea a 8 uzine ale Renault (Polul industrial Vest) cu un nivel ridicat de performanţă.

Yves Caracatzanis şi-a început cariera în cadrul cabinetului de consultanță Bossard Consultants, apoi la Hewlett Packard. În 1992 a venit la Renault ca şef de proiect Organizare logistică. În 1995 s-a alăturat uzinei de la Flins, unde a ocupat succesiv posturile de şef atelier fabricație Montaj, şef de departament Vopsitorie, în 1999, și şef serviciu Calitate, în 2002, pentru lansarea Clio 3. În 2005 a devenit director Inginerie Prototipuri Vehicule al Grupului Renault. În 2008 a participat la crearea diviziei Supply Chain (Logistică) a Grupului. În 2010 a devenit director Supply Chain al Grupului Renault, iar din 2013 a fost director Industrial și Supply Chain pentru regiunea Eurasia. Începând din aprilie 2016, Yves Caracatzanis este director general al Groupe Renault România şi preşedinte, director general al Automobile Dacia.

buton subscribe