in ,

Se dau drepturi de conducere fără a fi susţinut vreun examen practic! Unde a devenit posibil

Din cauza pandemiei de COVID-19, autorităţile din mai multe ţări, inclusiv cele din Republica Moldova, au dispus amânarea examenelor pentru a obţine un permis de conducere, respectiv dreptul legal de a fi şofer.

Însă o soluție mai neobişnuită a fost găsită de autoritățile statului american Georgia: pur și simplu se oferă dreptul de a conduce tuturor doritorilor, aproape tuturor!

FOTO: mamamia.com.au

Guvernatorul statului Georgia, Brian Kemp, a semnat la începutul lunii curente un ordin executiv care suspendă majoritatea testelor practice până la expirarea stării de urgență, extinsă local până la 13 mai. Potrivit documentului, solicitanții de permis de conducere nu mai sunt obligați să treacă un “test rutier cuprinzător.”

Pentru a beneficia de oportunitatea de a conduce vehicule, temporar fără un act, este nevoie de susţinut doar un examen teoretic. Scutirile însă nu se aplică motocicliștilor și camionagiilor: aceștia vor trebui să aștepte posibilitatea de a fi supuși unor teste complete.

Drepturile obținute în cadrul procedurii simplificate au statut de preliminare și sunt supuse unor restricții. De exemplu, astfel de șoferi nu vor putea circula pe șosele între orele 00:00 – 06:00. De asemenea, este necesară prezența în mașină a unei persoane în vârstă de 21 de ani, care este un şofer cu acte în regulă.

Locuitorii statului american au reacționat diferit la această soluţie. Unii au primit cu o doză de optimism noile reguli, în timp ce alții au devenit precauţi pentru că acum pe drumuri vor fi exista şoferi ale căror abilități nu au fost testate de nimeni.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi:

Un român şi un moldovean, prinşi la frontieră cu permise false. De unde le-au cumpărat şi cât i-au costat

(video) Moscova a introdus permise auto digitale pe timp de pandemie! Poliţiştii scanează doar nişte coduri QR

Prima demisie „grea” după problemele deconspirate în procesul de testare a persoanelor care doresc să-și ia permisul auto

Iti place articolul?