in ,

COOLCOOL LoveLove AngryAngry LOLLOL

Se începe! Poliţia anunţă despre startul evacuărilor de maşini parcate neregulamentar!

În atenția conducătorilor auto! În Chişinău se începe evacuarea în masă a maşinilor parcate neregulamentar! Conform informaţiilor din presă, parcarea specială se află în apropiere de localitatea Vatra!

Trebuie să recunoaștem că parcatul neregulamentar a devenit o problemă stringentă pentru marea majoritate a orașelor din Republica Moldova, iar Chişinăul nu este o excepţie! Chiar astăzi am fost martorii unei situaţii bizare care s-a întâmplat chiar în centrul capitalei.

Trotuarele au devenit impracticabile pentru pietoni, iar promptitudinea intervențiilor echipelor de urgență este afectată în special de conducătorii auto iresponsabili, aşa cum s-a întâmplat chiar acum câteva ore în jurul Filarmonicii Naţionale, când s-au găsit unii şoferi care au insultat pompierii, spunându-le să-şi care tehnica din loc pentru ca să-şi evacueze bijuteriile personale.

În pofida faptului că au fost desfășurate mai multe acțiuni de prevenire din partea autorităților, pentru a sensibiliza atenția conducătorilor auto față de problema respectivă, dinamica parcatului neregulamentar este în continuă creștere.

Odată cu aprobarea modificărilor la Regulamentul privind modul de ridicare, transportare, depozitare și restituire a mijloacelor de transport în cadrul procesului contravențional, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.557/2018, autoritățile au asigurat în sfârşit mecanismul juridic de contracarare a parcatului neregulamentar.

Astfel, pentru eficientizarea circulației rutiere, sporirea nivelului de disciplină a conducătorilor mijloacelor de transport și crearea condițiilor corespunzătoare de siguranță pentru participanții la trafic, Poliția comunică că începând cu zilele următoare vor fi desfășurate ample activități de prevenire și combatere a fenomenului de parcare neregulamentară a mijloacelor de transport.

Totodată, Poliția reiterează că mijlocul de transport poate fi supus ridicării în următoarele condiții:

  • atunci când conducătorul a fost înlăturat de la conducere și mijlocul de transport nu poate fi predat proprietarului, posesorului sau reprezentantului lor;
  • atunci când staționarea mijlocului de transport poate genera un pericol iminent pentru interesul public;
  • atunci când mijlocul de transport a fost lăsat într-un loc interzis pentru parcare;
  • atunci când şi dacă este necesară identificarea proprietarului (posesorului) mijlocului de transport utilizat sau destinat pentru săvârșirea contravenției.

Mijloacele de transport parcate neregulamentar vor fi ridicate, transportate și depozitate la parcarea specială cu care Inspectoratul General al Poliției a încheiat un contract de prestări servicii în baza unei proceduri de licitație publică. Cu o listă de preţuri şi mai multe detalii vom reveni într-un articol dedicat.

Conducătorul, proprietarul sau posesorul al cărui mijlocul de transport va fi ridicat va putea obține informații suplimentare la numerele de telefon: 022-254-705, 022-223-059.

Pe această cale, Poliţia mizează pe responsabilitatea conducătorilor auto și încurajează cetățenii să solicite intervenția autorităţilor în caz de identificare a automobilelor parcate neregulamentar.