(video) Se scumpesc şi călătoriile cu microbuzul în municipiul Chişinău! Vor exista câteva tarife

Acum ştirile şi articolele noastre sunt şi pe Telegram! ABONEAZĂ-TE!
Le puteţi şi comenta acolo 😉
Abonaţii văd şi conţinut exclusiv!

(update) Toate tarifele aprobate:

[embeddoc url=”https://autoblog.md/wp-content/uploads/2022/07/tarife-microbuze-1-iulie-2022.pdf”]

(update) Declarațiile Primarului General cu referire la preţul călătoriei în microbuzele din capitală, din data de 1 iulie.


Era de aşteptat, după aproximativ 20 de ani de când a început să coste trei lei! Utilizatorii de microbuze din municipiul Chişinău vor achita cu trei lei mai mult pentru călătoria cu microbuzul în raza capitalei.

Noul tarif, de 6 lei, ar urma să intre în vigoare de la 1 iulie, împreună cu cele identice pentru troleibuz şi autobuz. Informația a fost confirmată pentru NewsMaker de secretara de presă al primarului municipiului Chișinău, Natalia Ixari.

Călătoriile cu microbuzul în suburbiile Chișinăului vor crește și ele, până la 12 lei!

Potrivit Nataliei Ixari, noua metodologie de calcul a tarifului în transportul public afectează și microbuzele.

„După calcule, tariful pentru microbuzele din Chișinău va fi de 6 lei. În suburbii, prețul va depinde de distanță, însă nu va crește mai mult de 12 lei.”

Amintim că, la 13 iunie, Consiliul Municipal Chișinău a aprobat o nouă metodologie de calcul al tarifului pentru călătoria în transportul public. Noile tarife urmează a fi aprobate definitiv de primarul municipiului Chișinău.

În hotărârea Consiliului Municipal se precizează că noile formule de calcul a tarifelor se aplică tuturor tipurilor de administratori de transport public, indiferent de forma de proprietate. Astfel, acest lucru se aplică și maxi-taxiurilor cu rută fixă.

Cmentariile sunt închise