in ,

Şeful Porsche: Noua generaţie 911 va avea o versiune hibridă şi va fi mai puternică decât GT2 RS

După o confirmare oficială la începutul lunii decembrie a anului trecut, despre apariţia primului Porsche 911 plug-in hybrid din istorie, aflăm că acesta va fi şi cel mai puternic 911 făcut vreodată. O astfel de maşină va produce peste 700 de CP, a declarat directorul general Porsche Oliver Blume, citat de Autocar.

Versiuni electrificate 4 E-Hybrid şi Turbo S E-Hybrid are deja noua generaţie Porsche Panamera şi iată că modelul 911 va adopta de asemenea aceste tehnologii în preajma evenimentului care va marca istoria companiei – cel de lansare a primului său electromobil pe baza prototipului Porsche Mission E.

Potrivit lui Oliver Blume, compania sa poate face cel mai puternic 911 din istorie folosind o unitate de propulsie hibridă unică, construită în baza experienţei acumulate cu modelele Panamera şi supercarul 918 Spyder.

De asemenea, cei care vor conduce o astfel de maşină vor avea la dispoziţie un buton special prin care se va injecta o doză de electricitate care va contribui la o acceleraţie rapidă.

“Un 911 plug-in hybrid trebuie să fie un automobil foarte performant. Acesta va fi cel mai puternic 911 pe care l-am avut vreodată şi, probabil, va produce cel puţin 700 de cai putere”, a declarat Blume.

Se aşteaptă ca modelul hibrid din generaţia 992 să fie dotat cu propulsorul electric de pe Panamera 4 E-Hybrid. Acesta produce 136 de cai putere. Actuala generaţie 911 Turbo S produce 580 de CP şi noua generaţie va genera la sigur peste 600 de cai. Drept rezultat al unei astfel de combinaţii se va putea trece uşor de 700 de CP.

Amintim că în prezent cea mai puternică versiune a modelului 911 este GT2 RS.

https://youtu.be/nCRekHg7Dgs

Premiera mondială a noii generaţii Porsche 911 ar trebui să aibă loc în această toamnă, cel mai probabil în cadrul Salonului Auto de la Paris. Însă debutul versiunii PHEV ar putea avea loc abia peste doi ani de la aceasta, prin 2020-2021.

Vezi şi: (foto) Porsche face o introducere oficială a noii generaţii 911 printr-un interviu cu August Achleitner

Vezi neapărat: (foto) Noua generaţie Porsche 911 a fost deconspirată fără camuflaj într-un garaj

Iti place articolul?