Сele mai ieftine tipuri de maşini în ce priveşte costurile de întreținere. Care este situaţia de peste ocean

Distribuie:
 • 5
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Asociația Americană de Automobile a calculat costurile de întreținere a unui automobil din diferite categorii, după care le-a numit pe cele mai accesibile. Studiul a implicat 9 tipuri de automobile – sedan compact, SUV compact, hibrid, sedan de dimensiuni medii, electromobil, monovolum, sedan full-size, SUV de dimensiuni medii şi pick-up.

În calculele sale, AAA a inclus costurile carburanților, întreținerea, asigurarea, pierderea în valoare, cheltuieli la întreținerea unui credit și de asemenea cheltuielile pentru plata impozitelor pentru cinci modele bestseller (gama anului 2016) din fiecare categorie. La bază a fost luat şi un randament de cel puţin 15.000 de mile parcurse pe an.

Informaţiile prezentate îi pot ajuta pe foarte mulţi şoferi, inclusiv şi moldoveni, care intenţionează să se stabilească temporar sau definitiv cu traiul în Statele Unite ale Americii.

FOTO: chemicalguys.com

Rezultatele au arătat că cele mai accesibile sunt sedan-urile compacte. În medie, proprietarul unei astfel de mașini va cheltui doar 6.354 de dolari pe an. Important mai este de menţionat că valoarea medie a costurilor de întreținere pe piață este de 8.469 dolari pe an sau 706 dolari pe lună (în 2017).

Pe de altă parte, conform cercetătorilor, pick-up-urile au fost opțiunea cea mai scumpă, în primul rând datorită consumului ridicat de combustibil care este de regulă de două ori mai mult decât cel al unui sedan compact.

Tipul automobilului Costurile de întreținere Tipul automobilului Costurile de întreținere
Sedan compact 6.354 $ Monovolum 9.146 $
SUV compact 7.606 $ Sedan full-size 9.399 $
Hibrid 7.687 $ SUV de dimensiuni medii 9.451 $
Sedan de dimensiuni medii 8.171 $ Pick-up 10.054 $
Electromobil 8.439 $ Valoarea medie 8.469 $

Vezi şi: Istorie reală. Iată cât l-a costat pe un bărbat întreţinerea unui Lamborghini timp de 13 ani

Un alt element care a fost luat în considerare este deprecierea – valoarea în scădere a unui vehicul în timp – este cea mai mare și cea mai adesea trecută cu vederea cheltuială asociată cu achiziționarea unei mașini noi. Vehiculele noi pierd din valoare în medie până la 15.000 de dolari în primii cinci ani de proprietate.

În 2017, sedan-urile compacte (2.114 dolari) și SUV-urile compacte (2.840 dolari) s-au depreciat în valoare cel mai puţin, în timp ce la celălalt capăt se află monovolumele (3.839 dolari) și vehiculele electrice (5.704 dolari).

Pentru a calcula costurile anuale de întreținere și reparații, AAA a examinat întreținerea recomandată de uzina producătoare, anvelopele înlocuite, costurile de garanție extinsă și serviciile asociate uzurilor tipice. Vehiculele noi, în medie, îî vor costa pe şoferi în acest sens 1.186 dolari pe an.

Costurile inevitabile asociate cu întreținerea și reparaţia vehiculelor ar trebui să fie un lucru de importanţă considerabilă pentru şoferi, însă într-un alt sondaj făcut de AAA s-a demonstrat că o treime din americani nu-şi pot permite să achite reparaţiile apărute pe neaşteptate.

FOTO: countycarrie.com

Cheltuielile de combustibil variază în mod semnificativ de tipul vehiculului, variind de la 3.68 cenți per milă (vehicule electrice) până la 13.88 cenți per milă (camionete şi pick-up-uri). Proprietarii de maşini noi vor cheltui în medie doar puțin peste 10 cenți per milă sau aproximativ 1.500 de dolari pe an doar pentru alimentare.

Pentru vehiculele pe benzină, AAA recomandă selectarea carburantului TOP TIER, deoarece cercetările sale independente au demonstrat că acesta poate să mențină motoarele de 19 ori mai curate, îmbunătățind performanța vehiculului și economia.

Vezi şi: Sfaturi utile: Cât de importante sunt reviziile tehnice periodice pentru automobile

FOTO: cars-10.com

Printre altele, AAA a constatat că acele costuri de întreţinere pentru vehiculele pur electrice sunt mai mici decât cele medii, în jurul a 8.439 de dolari pe an. Fără un motor cu ardere internă şi alte piese, vehiculele electrice au cele mai mici costuri anuale pentru reparaţii, în mediu în jurul a 1.000 de dolari.

Bazându-se pe electricitate în loc de benzină, costurile pentru carburant sunt, de asemenea, semnificativ mai mici decât media, la mai puțin de patru cenți per milă. Mai mult, deprecierea valorii este, în prezent, extrem de ridicată pentru aceste vehicule, pierzând în mediu anual aproape 6.000 de dolari.

Sondajele arată că unul din şase americani sunt susceptibili să aleagă un vehicul electric, fiind motivaţi de costurile reduse ale proprietății pe termen lung şi de infrastructura dezvoltată. Pentru costuri chiar mai mici, cumpărătorii de autoturisme pot unul electric utilizat care devine tot mai ieftin în timp.

Vezi şi: Interviu cu fondatorul Tesla Club Rusia: Adevărul despre maşinile electrice produse de firma din SUA

FOTO: reuters.com


Distribuie:
 • 5
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...