in

Sfârşit de carieră pentru Dacia Lodgy?! În gamă i-ar putea lua locul un SUV mai scump decât Duster

Arătat în premieră în 2012 la Salonul Auto de la Geneva, modelul Dacia Lodgy iată că împlineşte 8 ani de existenţă şi din câte se pare nu va mai primi o nouă generaţie, deşi în mod normal, după un astfel de ciclu de viaţă, trebuia deja să vedem maşini de teste pe drumuri care să ne ofere un indiciu despre pregătirea unei noi generaţii, ceea ce până acum nu s-a întâmplat.

Şi pare să existe o explicaţie simplă: conducerea Renault Group ar fi luat decizia să nu o mai facă, dar în schimb să o înlocuiască – cu un SUV cu şapte locuri – aşa cum s-a vehiculat de câţiva ani, deşi atunci se credea că va fi o altă variaţie a lui Duster.

Dacia Lodgy facelift 3 1

Colegii de la portalul francez L’argus susțin că va fi un model separat – cu propriul corp și aspect original. De asemenea, acest automobil va primi o altă platformă: în loc de cea identificată prin numele de cod B0 sau o variaţie de-a sa, maşina va avea o versiune simplificată și extinsă în dimensiuni a platformei modulare CMF-B, pe care sunt construite noile Renault Clio și Captur în specificaţie europeană!

Monovolumul compact Dacia Lodgy simplu și relativ ieftin a fost conceput din start ca o alternativă la mașinile second-hand din această clasă, dar nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

În ultimii ani, vânzările europene nu au depășit 30.000 de mașini pe an, deși modelul mai scump Renault Scenic a putut găsi anul trecut în jur de 76.000 de cumpărători. Popularitatea nu i-a crescut din păcate nici atunci când i-a fost introdusă versiunea Stepway. În prezent, cu logo Renault, acest model este vândut în unele țări din Africa și în Ucraina, iar în India a fost deja înlocuit cu Renault Triber, un model chiar mai ieftin.

Este de așteptat ca noul SUV să păstreze dimensiunile lui Lodgy (aproximativ 4.5 metri lungime) și va avea în arsenal motoare turbo pe benzină de cel puţin 1.3 litri, precum și un diesel de 1.5 litri. Acesta va fi, de asemenea, primul model hibrid al brandului Dacia, cu un benzinar asistat de un electromotor (total circa 150 CP) şi o mică baterie cu o capacitate de 1.2 kW.

Potrivit informațiilor preliminare, noul model Dacia cu şapte locuri pentru pasageri va vedea lumina zilei în primăvara anului 2021, iar în Europa va costa puțin mai mult decât Duster-ul actual.

dacia suv render
Aşa este imaginat că va arăta modelul // Render: autobild.de

Preluarea articolelor de pe AutoBlog.MD se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD.

Materialele de pe AutoBlog.MD sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova.

De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi: