in ,

Sfaturi utile: Cât de importante sunt reviziile tehnice periodice pentru automobile

Fiecare automobil nou, după ce ajunge în proprietatea unui client şi începe să fie exploatat, trebuie să treacă neapărat o revizie tehnică deoarece aceasta este esențială pentru funcționarea în parametri optimi. Chiar dacă se face contra unei sume de bani, revizia ar trebui privită că o investiție care se amortizează în timp.

FOTO: bmtest.md

Se știe că mulți dintre posesorii unei mașini nu acordă importanţă efectuării periodice a reviziilor şi atunci când apare o problema cataloghează acel autoturism ca fiind nefiabil.

Mai mult, unii consideră că pentru maşinile second hand nu se merită efectuarea întreţinerii periodice. Greşit! În special pentru aceste exemplare mai vechi se impune continuarea graficului de revizii prescrise de către constructor, o măsură care poate prelungi la maximum durata de funcţionare a autoturismului.

Mai trebuie de ţinut cont că reviziile efectuate la timp şi vizate în carnetul de întreţinere al maşinii vor ridica semnificativ valoarea automobilului în eventualitatea unei vânzări.

Vezi şi: Compania TEC4 te poate ajuta să eviţi problemele la viitoarele inspecţii tehnice periodice

FOTO: candexpira.ro

Care sunt operațiunile de bază?

Este bine de ştiut că intervalul de revizii este stabilit în funcţie de rulajul anual estimat. Însă dacă autoturismul a staţionat o perioadă mai lungă de timp, atunci se recomandă efectuarea măcar o dată pe an a unei revizii minime care să conţină următoarele:

– colectarea uleiului uzat şi înlocuirea cu altul nou;
– schimbarea filtrului de ulei;
– înlocuirea filtrului de aer;
– înlocuirea filtrului de habitaclu;
– inspectarea nivelelor lichidelor;
– verificarea uzurii plăcuţelor de frână.

De asemenea la intervalele prescrise de către constructorul autoturismului ori la recomandarea personalului de service se mai impune o serie de verificări în privinţa stării sistemului de iluminare ori verificări ale sistemelor de siguranţă (frânare, direcţie, articulaţii, etc).

În plus trebuie de ţinut cont că se merită înlocuirea filtrului de carburant şi completarea recipientelor cu lichide pentru servodirecţie, servofrână ori antigel.

Acestea sunt doar câteva dintre operaţiunile unei revizii minime. Ce credeţi că ar mai trebui verificat periodic pentru o bună funcţionare a maşinii?

FOTO: cbslocal.com

Sursă: Autovit

Iti place articolul?

-1 points
Upvote Downvote