in ,

Sinteza de weekend a INP: Peste 2000 de încălcări a ordinii publice

În perioada 6-8 octombrie, Inspectoratul Național de Patrulare, în contextul evenimentelor petrecute în acest weekend pe teritoriul țării, a desfășurat un șir de acțiuni întru prevenirea încălcărilor de ordine publică și a accidentelor rutiere.

Doar timp de două zile, sâmbătă și duminică, ofițerii de patrulare au documentat 2.248 de abateri contravenționale, dintre care 2.021 în domeniul RCR.

Deasemenea, angajații INP a intervenit la circa 300 de solicitări din partea cetățenilor.

Totodată, 63 de conducători auto au fost prinși că au urcat la volan după ce au consumat alcool.

În pofida acțiunilor întreprinse de ofițerii de patrulare, din cauza că șoferii au neglijat regulile de circulație rutieră, s-au produs în această perioadă 31 de accidente rutiere soldate cu trei persoane care și-au pierdut viața și alte 39 traumatizate.

Principalele cauze ale acestor tragedii au fost stabilite de polițiști ca fiind: depășirea limitei de viteză, starea de ebrietate la volan și depășirea neasigurată.

În context, INP aminteşte că din anul 2007, ziua de 13 octombrie marchează Ziua Europeană a Siguranței Rutiere. În Republica Moldova anual au loc peste 2000 de accidente rutiere, soldate cu sute de oameni decedați. Asfel, în perioada 09-13 octombrie curent, angajații INP vor intensifica activităţile de control a traficului rutier pe drumurile naționale pentru prevenirea evenimentelor rutiere.

Iti place articolul?