Sistemul de navigație Google este disponibil gratuit și în Moldova. AutoBlog l-a încercat

Distribuie:
 • 62
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Veste bună pentru conducătorii auto care obișnuiesc să circule mult prin Moldova. De ceva timp, Google a făcut disponibil sistemul de navigație gratuit și în Moldova, chiar dacă în România este oferit deja de ceva vreme. Acesta este disponibil deocamdată în versiunea beta de teste, însă chiar și așa va reuși să satisfacă cerințele conducătorilor auto din țara noastră.

google-maps-ios

La baza sistemului de navigație stă aplicația Google Maps oferită pe toate dispozitivele cu sistem de operare Android, cât și pe dispozitivele Apple pe care poate fi descărcată de pe App Store, însă doar cu condiția ca aplicația să fie descărcată de pe un account străin, deoarece hărțile de la Google nu sunt oferite pe App Store-ul moldovenesc. Mulțumită acestui sistem, conducătorii auto pot selecta orice destinație din țara noastră, fie că este vorba despre o localitate, o stradă sau chiar o adresă exactă și conduce cu ajutorul ghidărilor vocale oferite de sistem.

Cel mai interesant este că datorită faptului că Google are un sistem foarte sofisticat care mai poate detecta și ambuteiajele sau zonele cu circulație limitată, sistemul de navigație vă va oferi posibilitatea de a vedea zonele cu trafic intens și chiar de a alege o variantă ocolitoare.

Cum lucrează în practică?

AutoBlog.MD a încercat acest sistem pentru Dvs și iată ce a ieșit. Am setat o adresă în localitatea Vadul lui Vodă fiind în același timp în Durlești și am primit instrucțiunile de la sistemul de navigație cu rutele disponibile. Ah da! Este foarte important să cunoașteți că sistemul de navigație lucrează doar cu o conexiune stabilă la internet!

asset (6)

Trebuie să observați că sistemul nu doar ne-a oferit două variante, dar a mai marcat și zonele cu trafic îngreunat. Noi am ales să mergem spre destinație prin capitală, iar la fiecare intersecție am fost ghidați spre direcția corectă.

asset (4)

Trebuie să remarcăm că vocea sistemului de navigație vă va dicta direcția de mers nu doar în limba engleză ci și în română sau rusă.

asset (2)

Pentru că în momentul când am testat acest sistem de navigație eram în drum spre casă și nu respectam de fiecare dată comenzile sistemului de navigație, la fiecare intersecție eram avertizați că nu circulăm pe drumul corect.

asset (1)

La final noi am rămas foarte mulțumiți de acest sistem de navigație pe care anterior l-am folosit destul de intensiv în cadrul călătoriilor noastre din România. Sperăm că această informație a fost utilă pentru Dvs și că navigația de la Google Maps vă va ușura călătoriile! Drum bun!


Distribuie:
 • 62
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...

19 Responses

 1. Anonim spune:

  Si ati incercat sa-l descarcati macar de pe App Store? Sau doar link la Store din Rusia, rusinica :)

 2. Iurie spune:

  utilitate „ZERO” la puterea a PATRA a acestui Google Maps, „Ah da! Este foarte important să cunoașteți că sistemul de navigație lucrează doar cu o conexiune stabilă la internet!”
  Am utilizat gratis „Be-on road” in Romania, Italia fara conexiune la internet, chiar gratis, descarcat de pe App Store.

  • Dayana spune:

   This is the perfect way to break down this inmrifatoon.

  • http://www./ spune:

   Depuis quelque temps, on dirait que passouline a les chevilles qui enflent. Eternels Orgueils et Vanités des petits tâcherons de la littérature qui voient leur vie se terminer en sachant que leurs oeuvres rejoindront inexorablement le néant en même temps que leur corps.

  • Bonne année a toi et bon courage pour ton cap … Magnifiques tes brioches tu es vraiment très douée j adore suivre tout ce que tu fais c est tout simplement super!!!!! Gros bisoussssss

  • http://www./ spune:

   It's great news… but it has resulted in some older WMG claimed videos with sucessful disputes getting re-claimed. I noticed this as far back as early last month (August). Still unsure on what to do about those.

  • http://www./ spune:

   Try Skin Tight Face Serum…it has Argireline (pretty max formula) and hyaluronic – to quickly smooth wrinkles and re-hydrate the skin. It’s marketed as quick, fast solution for wrinkles, albeit a temporary “fix”. I believe it lasts for about 6 hours (?) Its a concentrated serum with most of the same ingredients in top wrinkle products – much more concentrated, though.Good luck!

  • http://www./ spune:

   congrats to the windies team… when everything looked lost and out in the 10th over, samuels, bravo and sami turned the game on its head… really shows the spirit of the guys… gotto say gayles inclusion has increased the confidence level of the team…

  • quite stunning statement…Howdy! I realize it truly is somewhat absent market nonetheless, That the spouse together with i was interested in learning should you learned the location I will have locate an excellent captcha plugin well suited for my ideal supply evaluations mode?…

  • grinder,what u probably don't realize is that, what you sound like is you are downplaying the severity and horror of what actually happened.also, with your anecdotal evidence, you don't seem to realize that comparing bad treatment to a fellow white MAN, can not ever compare to throwing a young woman out in the middle of the night.

 3. admin spune:

  Iurie, ideea acestui articol a fost de a spune oamenilor ca Google a oferit acest sistem și pentru Moldova. Nu de a face un top cu cele mai bune sisteme de navigație

 4. Buric spune:

  Nu stiu de cind asta e available da eu pe un Galaxy S3 de asta ma folosesc de prin 2012. Nu stiu daca e nou sau vechi da el la mine lucreaza de prin 2012. Nu am idee ce si cum sau daca hartile erau pline sau limitate da va spun ca inca din 2012 ma folosesc pe adroid de google maps.

 5. Ivan spune:

  Si eu ma folosesc de o gramada de timp desi ca si orice Moldovan de la sat My Location always was set to United States. Mai bine de spus Account Type: Gasterbayter from USA located in Moldova.

 6. Giku spune:

  Oameni buni da nu va mai inregistrati din MD. INregistrativa ca USA peste tot. Fake Name da mai multe perspective.

 7. Roki spune:

  Si eu ma uit ca mai sunt Moldoveni care pun pina si adresa corecta de la aprtament. Cui trebuie? Vreti reclama si maculatura la usa. Da pentru ce Google trebuie sa stie ce mincati si ce beti?

 8. Android spune:

  Multumesc pentru informatie.

 9. Bulica spune:

  Damu daca o sa mai arate si unde sunt ambuteiaje si masini capcana si accidente si tot asa va fi o piesa de neilocuit desi in Chisinau fiind doar 2-3 strazi in cruce dintr care majoritatea in reparatie Google va arata o strada si ne va recomanda sa ne ducem cu transportul public netinnind cont ca in Chisinau a fost deconectat lumina la troleibuse pentru datorii.

 10. Arici spune:

  Sa mori de ris.