in

Skoda ar putea folosi VW Amarok drept un şablon pentru a-şi crea propriul pick-up

Odată cu apariţia noului tot-teren Skoda Kodiaq producătorul ceh a făcut un prim pas în a extinde gama sa de modele. Câteva rapoarte arată că viitorul model nou va trebui să fie un pick-up.

Fiind folosit Volkswagen Amarok drept bază, viitorul pick-up Skoda va fi primul dintre multele camionete uşoare, după care va urma o serie de maşini comerciale, scrie Motor1.

Vezi şi: Skoda Kodiaq – când vine în Moldova și cât va costa?!

skoda-pick-up

“În toată lumea, în America de Nord şi în Asia, pe drumuri se deplasează milioane de pick-up-uri”, a spus Werner Eichhorn, membru al Consiliului de marketing a Skoda, la Salonul Auto de la Paris. “Însă noi trebuie să aflăm cum anume lucrează acest business-model”, a adăugat reprezentantul mărcii.

Vezi şi: PARIS 2016: Reportaj video AutoBlog.MD de la standul Skoda

Eichhorn a recunoscut că un pick-up reprezintă o adevărată oportunitate a brandului, însă modelul nu va apărea curând sau în genere nu va fi lansat.

“După cum am spus, noi în prezent ne gândim la această idee, însă nimic nu s-a decis. Încă este devreme să vorbim despre acest lucru. Trebuie să analizăm”.

Vezi şi: (foto) Mai puternic şi mai frumos. Compania Volkswagen a actualizat pick-up-ul Amarok

În cazul unui succes, pe care conducerea Skoda îl analizează, noul model se va confrunta instant cu alţi concurenţi de exemplu: Nissan Navara, Renault Alaskan şi chiar viitorul pick-up de la Mercedes-Benz. O asemenea situaţie va fi şi cu maşinile comerciale.

Vezi şi: (video) Mercedes-Benz GLT pick-up a ieşit la teste în Stuttgart. Se lansează la anul!