in ,

(foto) Skoda ar putea renaște modelul Felicia! Primele informaţii

În reţeaua virtuală globală au apărut detalii noi despre linia de maşini electrice a companiei Skoda. Printre acestea se va regăsi şi un hatchback pentru care Skoda va readuce un nume bine cunoscut şi în ţara noastră în anii ’90 – Felicia!

Jurnaliştii auto din occident afirmă că noutatea, numită mai exact Skoda Felicia E, va fi construită pe baza platformei modulare MEB, care va fi folosită pe varianta de serie a hatchback-ului Volkswagen I.D.

Una dintre caracteristicile cheie ale acestei maşini va fi spaţiul liber din habitaclu, asemănător celui din Superb, chiar dacă dimensiunile îi vor fi asemănătoare cu cele ale unui Rapid Spaceback.

Skoda Felicia E Concept render

Pe baza aceleiași platforme MEB va fi construit şi un crossover electric. Acesta va avea dimensiuni care îl vor poziţiona între Karoq şi Kodiaq. Acesta ar putea fi numit Amiq, Eliaq sau Anuq.

Se crede că acest crossover electric Skoda va primi o unitate de propulsie care va produce în jurul a 300 de CP, iar autonomia se va ridica la 500 de kilometri cu un singur plin de energie. Modelul ar putea deveni cel mai scump din toată istoria constructorului ceh.

Sursă: Auto Express

Iti place articolul?