Skoda reacționează: Suntem la capacitate maximă, dar nu mutăm producția din Cehia

Distribuie:
 • 41
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

Compania Skoda Auto intenționează să facă totul pentru a salva locurile de muncă în volum integral în Cehia. Totodată, chiar dacă uzinele sale funcţionează la capacitate maximă, producţia nu va fi mutată din ţară.

Declaraţii în acest sens au fost făcute de prim ministrul ceh Bohuslav Sobotka şi CEO Skoda Auto Bernhard Maier în cadrul unei conferințe de presă, după ce au avut loc negocieri şi discuţii cu cei de la conducerea producătorului auto.

Prmierul ceh Bohuslav Sobotka (dreapta) şi preşedintele AutoSAP (Asociaţia Industriei de Automobile) Bohdan Wojnar

În context, amintim că săptămâna trecută, mai multe entităţi de presă din Occident au publicat informații despre faptul că sindicatele şi conducerea concernului Volkswagen intenționează să mute o parte din producția Skoda Auto din Cehia în Germania, precum și să mărească cheltuielile de companiei cehe pentru tehnologiile dezvoltate în comun în cadrul VW Group, totul pentru a „reduce” din succesul Skoda.

Vezi mai multe: Reuters: Succesul poate aduce probleme pentru Skoda în cadrul VW Group. Iată ce planuri au germanii

În acest sens, Sobotka a anunțat imediat intenția de a clarifica situația în mod direct, cerând asta de la conducerea Skoda Auto.

„Managerii generali ai Skoda Auto mi-au raportat că sunt dispuși să facă un maxim pentru ca locurile de muncă la întreprinderile companiei să nu fie puse în pericol”, a spus premierul, adăugând că viitorul Skoda Auto, de asemenea, depinde de ce condiții va crea marca pentru dezvoltarea în continuare a industriei auto în Republica Cehă și de probleme privind ocuparea forței de muncă, dezvoltarea informaticii și robotizarea liniilor de producţie.

La rândul său, preşedintele consiliului de directori ai Skoda Auto, Bernhard Maier, a declarat că „Cehia a fost, este şi va fi mereu inima şi casa acestei companii”. În acelaşi timp acesta a anunţat că toate uzinele sale funcţionează deja la o limită a posibilităţilor.

„Suntem în căutarea de noi oportunități suplimentare pentru a extinde lansarea produselor noastre. În ultimul an am angajat 3.000 de oameni noi la uzina din Kvasiny şi alte 250 de persoane au completat departamentul pentru dezvoltare. Afirm că sunt necesare forţe noi, platforme şi inclusiv oameni, pentru acoperirea cererii la nivel mondial pentru produsele noastre”, a precizat Meyer.

Şeful Skoda a mai adăugat că, în comparație cu alte țări, în industria constructoare de maşini din Cehia costurile de producție sunt mai reduse. Acesta a mai declarat că în prezent Skoda Auto beneficiază de tot sprijinul din partea autorităţilor, care ajută compania să-şi dezvolte infrastructura şi să-şi completeze personalul de la uzinele mărcii.

De menţionat că profitul companiei Skoda Auto în ultimii trei ani a crescut mai mult decât dublu, ajungând în anul 2016 la 1.2 miliarde de euro. Respectiv, în cadrul VW Group, Skoda Auto a ajuns să ocupe locul doi după nivelul de profit, după Porsche!


Distribuie:
 • 41
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  

You may also like...