in ,

Șoferi vitezomani, prinși de INP în timp ce rulau cu 184 și 162 km/h. Unde a fost posibil să o facă

Inspectoratul Naţional de Patrulare anunţă despre două situaţii proaspete de încălcare a regimului de viteză pe drumurile din ţară. Astăzi, 14 noiembrie curent, inspectorii de patrulare care ce se aflau la asigurarea și monitorizarea traficului rutier pe drumurile naționale de la primele ore ale dimineţii, au surprins cu echipamentul de măsurare a vitezei de tip “RADAR” doi șoferi care conduceau cu viteză excesivă.

Cazurile au avut loc pe traseele Chișinău-Ungheni și Chișinău-Strășeni.

Potrivit inspectorilor, în primul caz este vorba de un conducător ce se afla la volanul unui automobil marca BMW, care se deplasa cu o viteză de 184 km/h, depășind limita de două ori. Se menţionează că anterior, acelaşi şofer a mai fost prins cu o încălcare similară.

Cel de al doilea șofer se afla la volanul unui Volkswagen și se deplasa cu o viteză de 162 km/h lângă localitatea Cojușna.

Pentru depășirea limitei de viteză ambii șoferi au fost sancționați conform Codului Contravențional cu amenzi în sumă de 1.500 lei și câte 5 puncte de penalizare.

La aflarea acestei informaţii, mai mulţi internauţi s-au întrebat unde este dreptatea, afirmând că au primit o amendă de 1.000 de lei şi 4 p.p pentru o viteză de 61 de km/h, 900 de lei şi 4 p.p pentru o viteză de 74 de km/h sau chiar aceeaşi 1.500 de lei pentru o viteză de 93 de km/h la intrarea în Chişinău.


În context, INP face publică o scurtă statistică, menţionând că în primele 10 luni ale anului curent, un număr de 132.512 șoferi au fost depistați în trafic depășind limita de viteză admisă. În aceiași perioadă pe drumurile naționale din cauza depășirii limitei de viteză s-au produs 78 accidente rutiere, soldate cu 17 persoane decedate și 77 traumatizate, iar din cauza că șoferii nu au adaptat viteza la condițiile meteo sau situațiilor rutiere au fost înregistrate 596 accidente rutiere, în urma cărora 99 persoane au decedat, iar altele 724 au avut de suferit diferite traumatisme.

INP aminteşte că orice acţiune întreprinsă de instituţie are drept scop de a preveni accidentele rutiere și de a salva vieți.

What do you think?