in ,

Şoferii americani au desemnat Hyundai şi BMW drept cele mai tehnologizate brand-uri auto

Compania americană de cercetare J.D. Power a făcut un clasament al automobilelor care sunt dotate cu cele mai bune sisteme de siguranţă, sisteme multimedia şi asistenţi electronici.

Cei mai mulţi reprezentanţi în această listă sunt maşini din gama companiilor Hyundai şi BMW.

FOTO: tflcar.com
FOTO: tflcar.com

În cadrul cercetării care a avut loc în perioada februarie-august 2016, specialiştii de la J.D. Power au efectuat un sondaj pe un eşantion de 17.864 de proprietari de automobile din SUA.

Au fost luate în considerare doar automobilele care şi-au schimbat generaţia sau au fost actualizate în ultimii trei ani de zile. Mai mult, au fost selectaţi respondenţii care deţin automobile de mai puţin de 90 de zile.

Vezi şi: Sondaj de opinie: Top 10 mărci care produc cele mai fiabile automobile

FOTO: motortrend.com
FOTO: motortrend.com

Cei mai mulţi dintre automobilişti sunt mulţumiţi de sistemul care îi ajută să evite coliziunile cu alte maşini. În mare parte este vorba despre funcţia de monitorizare a zonelor moarte, sistemul de menţinere a maşinii pe bandă, dar şi camera video “retrovizoare” din spate.

3/4 dintre cei intervievaţi au declarat că folosesc aceste funcţii mereu, iar 96% dintre toţi participanţii la sondaj au spus că şi-ar dori să vadă aceşti asistenţi în automobilele lor.

FOTO: bmw.co.uk
FOTO: bmw.co.uk

Cel mai puţin sunt mulţumiţi şoferii de faptul cum lucrează sistemul de navigare. Doar 43 la sută din respondenţi au declarat că îl folosesc, iar mai mult de jumătate din aceştia au spus că nu l-au mai folosit după prima lună de exploatare a maşinii.

Vezi şi: Maşinile Hyundai – unele dintre cele mai calitative

Specialiştii J.D. Power au mai menţionat că nivelul de satisfacere a şoferilor prin aceste sisteme electronice depinde foarte mult de faptul dacă dealer-ul îi învaţă pe clienţi cum să le folosească.

Rating-ul în acest caz este în mediu mai mare cu 25-54% decât dacă automobiliştii folosesc alte surse de informare sau o experienţă trecută.

Iată modelele maşinilor cu cele mai bune tehnologii:

Segmentul (clasificarea americană) Cel mai bun model (locul II şi III)
Compacte Kia Forte (Scion iM, Mitsubishi Outlander)
Compacte premium BMW 4-Series (Lexus IS, Lincoln MKC)
Mici Hyundai Tucson (Scion iA, Fiat 500X)
Mici premium BMW 2-Series (Audi A3, BMW X1)
Mid-size Chevrolet Camaro (Kia Sorento, Nissan Murano)
Mid-size premium Hyundai Genesis (Cadillac CTS, Mercedes-Benz GLE)
Full-size Nissan Maxima (Chevrolet Silverado HD, GMC Sierra LD)

Vezi şi: Top cele mai scumpe branduri auto din lume. Iată un clasament al anului 2016