in ,

Ştiai asta? Cât ar putea ajunge să coste un coupe Polestar 1 cumpărat fără abonament

Acum câteva zile compania Polestar, brand separat din cadrul Volvo Car Group care va produce maşini sport electrificate şi electromobile, şi-a prezentat primul său model. Este vorba despre un coupe numit Polestar 1, care nu este altceva decât reinterpretarea în serie a Volvo Concept Coupe.

Toate detaliile despre Polestar 1: (foto/video) Premieră mondială: Polestar 1 – coupe care produce 600 de CP şi 1000 Nm de cuplu

Automobilul a impresionat prin caracteristicile sale tehnice şi nivelul de dotări, fiind un plug-in hybrid care poate dezvolta 600 de CP/1.000 Nm de cuplu şi care poate parcurge până la 150 de km doar cu energie electrică.

Maşina va putea fi achiziţionată abia din 2019, doar online (fără intermediari) şi printr-un abonament valabil pe o perioadă de 2-3 ani. Iar potrivit informaţiilor, primele 500 de exemplare care se vor asambla anual vor fi distribuite iniţial în China (300), SUA (100) şi Europa (100).

După evenimentul de prezentare care a avut loc la 17 octombrie curent, mai mulţi jurnalişti s-au întrebat dacă va fi posibil de cumpărat o maşină fără vreun abonament, plătind o sumă de bani integral şi astfel cât ar costa un Polestar 1.

Secretarul de presă al Polestar, Johan Meissner a declarat pentru colegii de la autoblog.com că:

“Noul model ar putea fi cumpărat fără un abonament, însă prețul va fi între 130.000-150.000 de euro (153.000-177.000 de dolari). Dar este mult mai profitabil să cumpărați un abonament pe o durată de 2-3 ani cu opțiunea “all-inclusive”. La sfârșitul perioadei, mașina trebuie să fie returnată companiei care o va repara şi o va include în categoria maşinilor la mâna a doua, după care o va pune în vânzare din nou, iar clientul va primi o mașină nouă sau alta reciclată la dorinţă”, a spus Johan Meissner.

“Eliminând neplăcerile aduse de îngrijirea unui automobil, vom permite clienților să se concentreze exclusiv pe plăcerea de a conduce”, a menţionat şi directorul operaţional al Polestar, Jonathan Goodman.

Totodată, portalul american Motor Authority a aflat că iniţial coupeul Polestar 1 era planificat să fie lansat sub logoul Volvo, fiind o versiune cu două uşi a modelului S90 şi care ar fi urmat să se numească C90.

În context, există deja unele zvonuri că în viitor totuşi va exista o astfel de maşină Volvo care nu va fi construită în vreun număr limitat anual precum Polestar 1.

Iti place articolul?