in , ,

(video) Ştiai asta? Câţi bani pierdea concernul VW la fiecare Bugatti Veyron produs

De la apariţia sa în 2006, Veyron, cu al său motor de peste 1.000 de cai, a făcut senzaţie şi s-a vândut rapid. Cu anii, au apărut ceva greutăţi şi exista un blocaj la decapotabilele Grand Sport şi Grand Sport Vitesse. Au mai rămas de vândut vreo 40 de decapotabile, cu preţuri de 1,4 milioane de euro, în cazul Grand Sport, respectiv 1,7 milioane de euro pentru varianta Vitesse.

La fiecare Bugatti Veyron produs, Volkswagen a pierdut peste 4 milioane de euro, în condiţiile în care masina avea un preţ de catalog de un milion de euro. Dacă se adaugă şi taxele, transportul şi alte opţiuni, costul poate trece şi de 2 milioane de euro.

https://youtu.be/cOMhwhWeENA

Până când Bugatti nu scăpa şi de aceste maşini, nu putea să lanseze un nou model.

Citeşte şi: (foto/video) Geneva 2016: Bugatti a prezentat hipercarul Chiron

Volkswagen ştia că la fiecare vânzare pierde foarte mulţi bani. La fiecare Veyron vândut cu 1 milion de euro, preţul de catalog, Volkswagen pierde 4,6 milioane de euro. În total, pierderea se ridicase la 1,7 miliarde de euro. Este însă un minus pe care Volkswagen şi l-a asumat: Bugatti este o valoare în sine, ca marcă, şi nu o maşină de făcut bani.

Dar experienţa de până acum nu mai lasă loc de cheltuieli extravagente. Următoarele modele Bugatti, vor fi fabricate abia după ce constructorul va primi comenzi ferme. Iar planul este de a duce Bugatti pe profit.

Citeşte şi: GENEVA 2016: Reportaj video de la standurile Bentley, Audi, Porsche, Bugatti şi Lamborghini

Şi iată că aşa şi s-a întâmplat. Noul Bugatti Chiron, planificat să fie construit în doar 500 de unităţi, a fost deja rezervat cel puţin 150 de oameni. Urmează să vedem cum se vor vinde restul maşinilor, pentru că şeful Bugatti a menţionat în interviul de mai sus că urmaşul lui Chiron va apărea abia peste opt ani.

Bugatti Veyron a fost construit în 450 de unităţi, iar ultima maşină botezată “LaFinale”, a fost arătată la Salonul Auto de la Geneva în 2015.

Articol preluat şi adaptat: digi24.ro

Iti place articolul?