in , ,

Ştiai asta? Câţi kilometri parcurg zilnic maşinile Tesla în regim Autopilot

Automobilele companiei Tesla, dotate cu sistem de deplasare autonomă, au parcurs deja cu ajutorul autopilotului peste 160 de milioane de kilometri.

Informaţiile au fost făcute publice la conferinţa EmTech Digital din San-Francisco de către directorul departamentului Tesla care se ocupă de acest sistem, Sterling Anderson.

FOTO: huffingtonpost.ca
FOTO: huffingtonpost.ca

Potrivit top-managerului Tesla, în fiecare zi maşinile electrice ale companiei parcurg câte 4 milioane de kilometri de drum având autopilotul activat. Astfel, fiecare din cele 70.000 de maşini a mărcii care sunt dotate cu sistem autonom de condus, parcurg în 24 de ore câte 60 de kilometri într-un regim fără implicarea şoferului.

“Autopilotul trebuie folosit atunci când şoferul este încă concentrat în procesul de conducere a automobilului şi îşi foloseşte atunci toate abilităţile, exact ca şi pe o maşină care nu are un astfel de sistem. Trebuie să vă spuneţi: “Eu trebuie să fiu gata să mă descurc într-o situaţie în care maşina nu se va putea descurca singură””, a spus Anderson.

Autopilotul a apărut pe maşinile Tesla odată cu o nouă versiune a soft-ului oferit pentru sistemul electronic de la bord, în luna octombrie a anului trecut.

ab436568975096tes

Amintim că sistemul de condus autonom permite menţinerea maşinii pe banda ocupată, schimbarea vitezei de deplasare, să schimbe banda semnalizând preliminar, dar şi să caute locuri de parcare şi să le ocupe.

Vezi şi: (video) No comment: Reacţia unei bunicuţe de 70 de ani la autopilotul unei Tesla

După ce autopilotul a fost lansat, cei de la Tesla au mai menţionat că toată responsabilitatea de ceea ce se întâmplă pe drumuri încă o are cel care stă în spatele volanului.

Recent, pe Internet a fost publicat un videoclip în care un şofer a fost surprins dormind la volanul unei Tesla care se deplasa în regim Autopilot.

Vezi şi: (video) Şoferul unei Tesla Model S care se deplasa în regim autopilot a adormit la volan

Sursa: The Verge

Iti place articolul?