in ,

COOLCOOL OMGOMG

Ştiai asta? Mercedes-Benz se gândea să facă modelul 800 SEL, cu motor W18 de 8.0 litri!

Interesante informaţii din istoria S-Class-ului în caroserie W140 au apărut într-un articol publicat de colegii de la Autobild. Aceştia au intrat în posesia unor informaţii oficiale precum că în anii ’90 se dezvolta un model semnificativ mai performant decât S 600.

Automobilul urma să fie numit 800 SEL, iar sub capotă să-i fie îndesat un motor W18 de 8.0 litri volum!

Potrivit informaţiilor adunate de colegii germani, chiar înainte de lansarea noului S-Class W140 în 1991, grupul Daimler-Benz a fost în curs de dezvoltare a unei versiuni 800 SEL, singura pentru care se intenţiona pregătirea unui motor cu tocmai 18 cilindri poziţionaţi în W.

Propulsorul era codificat intern M 216 şi urma să combine într-un singur bloc trei secţiuni a câte şase cilindri în linie, fiecare poziţionate la un unghi de 75.5 grade una de cealaltă. Datorită unui astfel de format, pe lungime, nu ar fi fost mai mare decât un motor obişnuit cu şase cilindri în linie şi ar fi încăput aproape perfect sub capota unui W140.

Dezvoltatorii se gândeau la două versiuni ale motorului: una de bază cu două supape per cilindru (490 CP şi 750 Nm), dar şi una de performanţă cu tocmai cinci supape per cilindru (680 CP şi 800 Nm)!

Nu am mai auzit ca alți producători auto să fi avut astfel de idei nebune. Doar Bugatti a dezvoltat la sfârşitul anilor ’90 două prototipuri, EB 118 și EB 218, dotate cu unităţi W18, dar nici acestea şi nici motoarele pregătite pentru ele nu au ajuns în serie. Din cauza unui număr de dificultăți tehnice Bugatti în cele din urmă a renunțat la ideea cu W18 și în schimb a dezvoltat un W16 de 8.0 litri, folosit şi astăzi într-o formă modernizată pe Chiron şi variaţiile sale.

Colegii de la Autobild mai scriu că germanii au dezvoltat complet motorul W18, proiectul fiind gata cel puţin pe hârtie, dar în etapa de asamblare a primului prototip a fost anulat. La întrebarea de ce, se oferă un răspuns precum că Daimler-Benz a decis într-un final că unitatea V12 de 6.0 litri era suficientă, aceasta îndeplinea toate cerințele pentru putere și performanță dinamică de la cei mai bogați clienți, iar un W18 ar fi fost deja “prea de tot”.

De cealaltă parte, există speculații cu privire la motivele pentru care motorul M 216 nu a mai apărut niciodată în producția de serie. De exemplu, că motorul a fost complet dezvoltat, dar a fost anulat în ultimul moment, iar o resuscitare a proiectului ar fi fost posibilă dacă un aşa-numit Mercedes S 80 AMG ar fi fost produs la mijlocul anilor ’90. Există, de asemenea, un zvon că unitatea V12 (M 120) era deja criticată și că, prin urmare, W18 nu a mai fost construit.

Amintim că familia de motoare V12 a Mercedes-Benz – M 120 – a fost constituită din mai multe unităţi cu volume cuprinse între 6.0 şi 7.3 litri. În versiunile de top au fost folosite în calitate de aplicaţii pe maşini marca BRABUS sau Pagani, printre altele.