in , ,

Ştiai asta? Numărul şoferilor amendaţi de la începutul anului pentru circulaţie fără centură cuplată

Anual, mii de șoferi din Republica Moldova nu țin cont de importanța cuplării centurii de siguranță şi astfel sunt expuşi pericolelor atât înşişi, cât şi pasagerii pe care îi transportă.

Inspectoratul Naţional de Patrulare luptă pentru a combate fenomenul şi nu ezită să împartă amenzi la dreapta şi la stânga pentru a disciplina conducătorii în acest sens.

FOTO: gannett-cdn.com

Zilnic, potrivit statisticilor INP, circa 23 de șoferi sunt depistați pe drumurile naționale circulând fără centura de siguranță ataşată.

Vezi şi: (video) Înfiorător. Iată ce se poate întâmpla cu pasagerii care nu îşi cuplează centura de siguranţă

Aceleaşi informaţii mai arată că pe parcursul anului trecut 8.587 de șoferi care nu aveau cuplată centura de siguranță au fost trași pe dreapta de inspectorii de patrulare.

Mai mult, de la începutul anului curent şi până în prezent, alții 5.636 conducători auto au fost sancţionaţi pentru aceeași încălcare.

Inspectoratul Național de Patrulare solicită fiecărui conducător de autovehicul să poarte centura de siguranță și să țină ambele mâini pe volan. Nerespectarea obligației de a purta centura de siguranță în timpul circulației de către conducătorul unui autovehicul se sancționează cu amendă de la 450 la 600 de lei și 3 puncte de penalizare, conform Codului Contravențional.

FOTO: atlasfm.ro

INP menționează: mai grave ca sancțiunile sunt urmările tragice în traficul rutier atunci când eviți să cuplezi centura de siguranță!

Vezi şi: (video) Trei lucruri pe care trebuie să le faci ca să ieși dintr-o mașină răsturnată