in ,

Ştiai asta? Suspensia noului Mercedes-Benz S-Class poate reîncărca sistemul său hibrid pe drumuri proaste

Autoturismele hibride și cele electrice devin uşor-uşor o normă, iar Mercedes-Benz cu siguranţă că înțelege asta, după ce a comunicat câte astfel de vehicule va lansa în anii care vin.

Până atunci, o mare parte din gama sa actuală de modele constă din maşini cu sisteme de propulsie cunoscute sub denumirea de mild hybrid. Acestea dispun în toată această schemă de un acumulator mic, un sistem electric de mare putere de 48 de volți și demaror-generator care adună energia cinetică din timpul frânărilor.

Energia acumulată este apoi utilizată în propulsorul cu ardere internă a vehiculului pentru performanță suplimentară prin intermediul unui supercharger electric, pentru funcţionarea sistemului start-stop și a altor componente care fac o mașină mai eficientă și mai puternică.

Până acum, această energie a fost strict colectată prin intermediul demarorului-generator, însă cu toate acestea, Mercedes-Benz s-a gândit la încă un mod, unul alternativ, de a o obţine pe noul S-Class – prin utilizarea suspensiei!

All new 2020 Mercedes Benz S Class sedan 106

Această revelație a fost “îngropată” într-un comunicat de presă de peste 20.000 de cuvinte, unul pe care îl puteţi citi şi voi în articolul cu premiera, atunci când mașina a fost dezvăluită miercurea trecută, însă adevărul este că descrierea constă doar dintr-o propoziție scurtă.

Colegii de la thedrive.com au luat legătura cu un purtător de cuvânt al mărcii germane pentru a putea explica în continuare sistemul, ce face mai exact și la este benefic.

“Pe baza tehnologiei sistemului electric de 48 de volți de la bord, amortizoarele active funcționează acum electrohidraulic și în funcție de cererea actuală. Pe suprafețe proaste de drum, sistemul poate chiar genera şi stoca energie electrică înapoi, ceea ce a făcut posibilă reducerea semnificativă a necesarului de energie în comparație cu sistemele precedente”, a fost comentariul reprezentantului Mercedes-Benz.

Practic, cu cât suspensia are un grad de recul şi compresie mai mare, un exemplu fiind rularea maşinii pe o suprafaţă de drum accidentat, cu atât se poate colecta mai multă energie. 

Astfel, noul S-Class își poate reîncărca în mod esențial sistemul de alimentare de 48 de volți pur și simplu călătorind pe drum, fără a mai fi aşteptate secţiuni de drum în pantă pe care se poate recupera energie cinetică, de exemplu. La fel cum puteți obține puterea prin rotirea manuală a arborelui unui motor, suspensia poate produce puterea prin comprimare în loc să utilizeze puterea acționată.

Din păcate, la momentul de faţă cantitatea de energie recuperată printr-un astfel de mod nu este imensă, să zicem, pentru a genera mai mulţi cai putere pentru o perioadă scurtă de timp, ci este doar suficientă pentru a face sistemul mai eficient. Iată în cazul în care se va utiliza o astfel de tehnologie într-o formă mai avansată pe un electromobil, ar fi interesant deoarece va contribui la sporirea autonomiei cât de cât! Urmărim evoluţia!