in ,

Ştiai asta? Ţara în care se poate face deja o precomandă pentru primul electromobil Mercedes-Benz EQ

(update) Potrivit portalului Hegnar, numărul comenzilor preliminare pentru această maşină ar depăşi deja 2.000! Pe numele unei persoane poate fi depusă o cerere doar pentru un singur electromobil, aceasta nu va avea oportunitatea de a-și vinde locul în coada de așteptare formată, iar designul şi specificaţiile se vor deosebi de cele văzute pe concept.


Chiar dacă încă nu a fost prezentat, primul electromobil de serie al companiei germane Mercedes-Benz poate fi deja comandat. Dealerii mărcii din Norvegia anunţă că primesc rezervări preliminare pentru primul crossover electric din linia EQ.

Amintim că primul model complet electric al Mercedes-Benz este deocamdată un prototip, numit Generation EQ Concept şi care a fost prezentat anul trecut în cadrul Salonului Auto de la Paris.

Modelul de serie va fi lansat în 2019 şi va purta numele EQ C.

Norvegia nu este la întâmplare prima ţară unde deja se poate comanda această maşină, deoarece în această ţară nordică sunt extrem de populare şi solicitate automobilele ecologice.

Pentru a lăsa o cerere, clientul interesat va mai trebuie să transfere o sumă de 20.019 de coroane norvegiene (aproximativ 2.141 euro). Dacă potențialul cumpărător se va răzgândi ulterior, banii îi vor fi restituiți.

La fel ca şi celelalte mașini electrice EQ, crossoverul de serie va fi construit pe o nouă platformă. Puterea unităţii de propulsie va depăşi 400 de CP, în timp ce autonomia va putea ajunge până la 500 de km.

Vezi şi: Cât va costa primul electromobil Porsche? A fost anunţat oficial un preţ preliminar

După acest crossover, este probabil să apară pe piață un hatchback electric. Un prevestitor al acestui model – conceptul EQA – a fost demonstrat deja în cadrul Salonului Auto din Frankfurt. Până în 2020, Daimler intenționează să vândă cel puțin zece modele electrice.

Vezi mai multe: (video) Frankfurt 2017: Premieră mondială – Mercedes-Benz EQA Concept