in ,

AngryAngry COOLCOOL LOLLOL WTFWTF OMGOMG LoveLove

Ştiaţi că poliţia română are “maşini sub acoperire”? Reacţia unui moldovean, tras pe dreapta în Iaşi de către un astfel de echipaj

Din câte se pare, nu doar în Ungaria se fac uz de ele, ci şi în România, dacă tot este membră a Uniunii Europene. Vorbim despre aşa-zisele maşini sub acoperire folosite de poliţie.

Ca şi în cazul celei din imaginea de mai jos, astfel de automobile nu dispun de vreun girofar vizibil pe acoperiş sau inscripţii pe caroserie. În schimb, pot avea sistem de sonorizare şi un girofar mai compact după parbriz, pe lângă nişte corpuri de iluminat în grila de radiator, deşi acestea sunt conectate doar la necesitate.

Mai mult, astfel de maşini sunt recunoscute la prima vedere ca fiind “civile”, asta pentru că nu poartă numere MAI.

masina de politie sub acoperire romania
FOTO: facebook.com/Atenţie Poliţia Iaşi

Acum câteva ore, un şofer originar din Republica Moldova a fost tras pe dreapta de către un astfel de echipaj şi mai că s-a dat în spectacol. Pe pagina Atenţie Poliţia Iaşi, care este un fel de blog al poliţiei locale, s-a povestit sub forma unui rezumat ce şi cum s-a întâmplat.

“Vreau să văd filmarea și un număr de la (linia fierbinte) să întreb dacă aveți voie cu astfel de mașini să opriți în trafic!”

Cam aşa au fost întâmpinați polițiștii rutieri după ce au oprit un șofer din Republica Moldova pe Aleea Mihail Sadoveanu, asta pentru că circula cu viteză peste limită.

Nemulțumit că nu i s-a permis să vadă filmarea care demonstrează încălcarea, și nici certificatul metrologic (în ultima perioadă chiar mulţi concetăţeni de-ai noştri preferă să-l solicite, deşi puţin înţeleg cu adevărat ce scrie în el), a scos telefonul mobil și a început să filmeze situaţia, încercând astfel să intimideze echipajul.

Totuşi, până la urmă, ţinem să credem că i-a fost eliberat un proces-verbal, deşi nu se notează expres despre asta.

De notat este că în România, poliţiştii care trag şoferi pe dreapta nu sunt obligaţi să le arate niciun document. Certificatele metrologice ale radarului şi ale etilotestului sau imaginile înregistrate de aparatul care măsoară viteza de deplasare se pot cere doar atunci când se ajunge în instanţă, în calitate de probe.

Amintim că anterior şi în Republica Moldova s-a dorit introducerea unui astfel de concept.