in

SUA: 19 adolescenţi şi copii au furat 46 de automobile în valoare de peste un milion de dolari

În multe țări din întreaga lume, în contextul pandemiei globale de COVID-19, școlile sunt închise pentru carantină și copiii trebuie să rămână acasă. Cu toate acestea, nu toată lumea respectă regimul de autoizolare, lucru demonstrat şi de unele persoane din Republica Moldova.

Între timp, în SUA, o grupare formată din adolescenți și copii, cu vârste cuprinse între 9 şi 16 ani, au furat 46 de mașini în valoare totală de peste un milion de dolari în timpul pandemiei.

FOTO: perthnow.com.au

Potrivit presei americane, toate infracţiunile au fost comise în orașul Winston-Salem din Carolina de Nord. În total 18 dealeri auto au suportat pierderi. Adolescenții vânau mașini noi de marcă Honda, Lexus, Ford, Audi, KIA, Toyota și Volvo. Într-o zi, chiar şi din parcul unei companii de închirieri auto s-au luat.

Primele furturi au avut loc pe 17 martie 2020 şi până recent numărul de maşini răpite s-a ridicat la 46! Valoarea totală estimată a tuturor este de 1.138.718 de dolari! Din păcate, poliția nu dezvăluie modul în care gruparea a reușit să planifice şi să pună la punct o astfel de operațiune complexă.

Până pe 5 mai 2020, toate vehiculele, cu excepția a șase, au fost găsite. De asemenea, poliția din Winston-Salem a găsit deja șapte copii din cei 19. Patru dintre ei au fost arestați, iar trei au fost eliberați pe cauţiune. Celor trei li s-au adus acuzații minore care nu au justificat arestarea, însă poliția a declarat că aceștia se vor confrunta probabil cu alte sancțiuni.

Ceilalți 12 mici infractori încă se caută. După cum am menţionat anterior, vârsta minorilor este cuprinsă între 9 şi 16 ani.

Departamentul de Siguranţă Publică, împreună cu poliţia locală, investighează, de asemenea, fiecare caz pentru a determina consecințele adecvate, care ar putea include sancțiuni chiar şi pentru părinții copiilor. Oficialii au declarat că responsabilitatea părintească ar putea însemna amenzi, pedepse civile sau închisoare dacă nu cooperează cu instanța.

Preluarea articolelor de pe www.autoblog.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației, iar în cazul portalurilor informaționale trebuie indicat și linkul direct (ACTIV) la sursă în lead. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu redacţia AutoBlog.MD. Materialele de pe www.autoblog.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. De către cititori, like-urile şi share-urile articolelor SUNT SALUTATE!

Vezi şi:

(video) SUA: Câţiva minori au furat două Lamborghini Urus şi au făcut cu ele accident într-o intersecţie

(video) Reţinut pentru furt. Ocupaţia unui tânăr din Chişinău pe timp de pandemie l-a putea duce după gratii

(video) Dublă „premieră” pentru noul Corvette: După primul accident a fost înregistrat şi primul caz de furt de roţi

Iti place articolul?