in ,

LOLLOL AngryAngry

SUA: Cum un american a reuşit să fure în jur de 2000 de chei de la maşini noi, după care să le vândă pe eBay

Cine a spus că “America e ţara tuturor posibilităţilor” nu s-a înşelat deloc. Peste ocean s-a descoperit o schemă incredibilă, în baza căreia un american şi-a făcut o mică avere din vânzarea a sute de chei de la maşini noi! De unde le lua şi cât a câştigat, vedeţi în cele ce urmează.

lose your car keys
FOTO: xsopedia.wordpress.com

Potrivit informaţiilor din presa americană, chiar şi cea auto relatând despre caz, încă din decembrie 2017, Ford, grupul FCA și General Motors, au descoperit că multe mașini noi, care pleacă din Michigan pe cale ferată, ajung la dealeri cu o singură cheie în loc de două. După doi ani de anchetă, s-a aflat că unul dintre angajații companiei care asigura transportul pe căi feroviare a automobilelor le furase.

Acum câteva ore, în ziua de 6 iulie, Jason Gibbs, un rezident de culoare al oraşului Dearborn în vârstă de 41 de ani, a fost pus sub acuzare de către un tribunal din Michigan. Acesta a fost angajat de Auto Warehousing Company, contractantul CSX Transportation, compania care operează gara feroviară din New Boston.

Potrivit anchetatorilor, în câțiva ani Gibbs a furat și a vândut aproape 2.000 de chei-breloc, încasând în total 60.570 de dolari. Interesant este că pentru vânzări a ales platforma populară eBay, iar administratorii săi nu au avut nici măcar o suspiciune în faptul că s-a vândut un număr impunător de chei. Pentru o bucată tipul primea între 69 şi 160 de dolari.

Cum făcea rost de ele poate vă întrebaţi? Simplu: o parte din treaba lui Gibbs era să alinieze mașinile, conducându-le în locuri de parcare desemnate, după care, mai târziu, acestea erau încărcate în vagoane. În timpul tuturor acestor procese autovehiculele rămân deblocate, abia după ce sunt puse pe tren fiind sigilate şi încuiate.

Încă din februarie 2018, companiile auto au început să se plângă la CSX Transportation că mașinile ajung la dealeri cu un set incomplet de chei. Managerul CSX a găsit prima parte a puzzle-ului: un profil de eBay numit “i_love_12volts”, cel din spatele căruia vindea brelocuri similare furate. Apoi înşişi anchetatorii s-au dat drept clienţi şi au început să cumpere aceste chei de pe eBay! Adresa expeditorului era o casă goală, care, după cum s-a dovedit, a fost înregistrată în trecut pe acelaşi Jason Gibbs, un angajat al gării feroviare.

În plus, bărbatul s-a dat de gol prin contul de PayPal, pe care primea banii pentru chei, după ce i-a pus un nume de login similar cu cel al contului de Instagram al lui Gibbs. De asemenea, cheltuielile de expediere prin poştă a coletelor cu brelocuri erau plătite cu un card de debit, din nou pe numele lui Gibbs.

După toate aceste probe acumulate, anchetatorii nu mai au nicio îndoială că el a fost implicat în furtul cheilor. Ce pedeapsă va primi deocamdată nu se cunoaşte.

Apropo, Gibbs a fost concediat la cinci zile după ce le-a spus anchetatorilor că a folosit contul de eBay “i_love_12volts” pentru a vinde cheile. Coincidenţă sau nu, dar în urma acestei date, producătorii de automobile nu au mai avut pretenții în privinţa lipsei de chei.

Vezi şi: