in ,

Suma totală a amenzilor pentru parcare neregulamentară care s-a strâns în 2016 în New York

Lupta cu parcările neregulamentare în New York poate fi numită una eficientă. Dacă proprietarii de automobile nu înţeleg că le este interzisă staţionarea sau parcarea într-un anumit mod şi loc, atunci poliţiştii nu stau să le mai explice acest lucru şi îndată pun amenzi.

article 2766472 219F080E00000578
FOTO: dailymail.co.uk

Metoda ar trebui să fie implementată mai “agresiv” şi în Chişinău pentru a asigura o oarecare ordine pe străzi. Banii strânşi ar putea fi folosiţi pentru reabilitarea infrastructurii drumurilor.

De exemplu, doar în 2016 suma totală a amenzilor pentru această încălcare s-a ridicat la 545 de milioane de dolari! New York Daily News scrie că acestă cifră reprezintă 55% din suma totală a tuturor amenzilor rutiere, acordate locuitorilor oraşului şi întreprinzătorilor timp de un an (993 de milioane de dolari).

Vezi şi: (foto) Un şofer s-a ales cu o lecţie grozavă după ce a parcat neregulamentar pe o stradă

71090536
FOTO: nydailynews.com

Potrivit ziarului american, volumul de amenzi a crescut semnificativ, aproximativ cu 22%, după venirea în funcţia de primar general a lui Bill de Blasio în 2014. El a găsit această pârghie eficientă pentru a aduce mai mulţi bani în buget, chiar dacă în 2013 suma totală a amenzilor a fost de 811 milioane de dolari.

Vezi şi: (foto) Cum luptă estonienii cu parcarea neregulamentară. Iată una dintre metode

De asemenea, de când Bill de Blasio este în postul său, amenzile pentru parcările neregulamentare au crescut cu 79 de milioane de dolari, iar cele pentru trecerea la culoarea roşie a semaforului, depăşirea vitezei şi deplasarea pe banda dedicată exclusiv autobuzelor – cu 21 de milioane mai mult.

În New York mai există şi camere de supraveghere prin care se pot sancţiona parcările neregulamentare, însă acestea nu s-au dovedit a fi atât de eficiente precum “metoda manuală”. În 2016 cu ajutorul acestora s-au încasat de la şoferi 96 de milioane de dolari.

21tick.span
FOTO: nyt.com

Vezi şi: (video) Autocolantele StopHam sunt istorie. Lupta cu parcările neregulamentare a ajuns la un nou nivel