in ,

(update) Surpriză din partea Guvernului! Moldovenii ce dețin mașini străine ar putea să le înmatriculeze cu o reducere de -70%

(UPDATE) Reglementările îi vor viza şi pe şoferii care deţin maşini înmatriculate în stânga Nistrului. Aceştia de asemeneaîşivor putea înregistra mașinile în Moldova cu o reducere de -70%.

Guvernul a aprobat o serie de modificări legislative care stabilesc noi condiții pentru deținătorii de autovehicule înregistrate în străinătate. Astfel, persoanele fizice rezidente care au introdus pe teritoriul țării până în data de 1 noiembrie curent autoturisme cu numere de înmatriculare străine au dreptul să le plaseze în regim vamal de import cu achitarea accizului în mărime de 30% din cota accizului stabilită pentru 2016.

FOTO: unimedia.info
FOTO: unimedia.info

Pentru a beneficia de reducere, persoanele trebuie să prezinte certificatul de achitare a vinietei. Autovehiculele respective urmează să fie înregistrate la Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor în perioada 1 decembrie-1 februarie 2017. Autoturismele înregistrate în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și mun. Bender nu cad sub incidența acestei prevederi.

Vezi şi: Constantin Mihalachi: Proiectul de lege a Guvernului cu privire la importul de mașini și ce se va întâmpla în realitate

O altă modificare prevede că persoanele străine, care dețin permis de conducere eliberat  de țara de evidență permanentă a mijloacelor de transport, se pot afla pe teritoriul Republicii Moldova mai mult de 180 de zile. În acest caz, aceștia vor achita vinieta în mărime de 180 de euro pentru fiecare următoarele 180 de zile de aflare în țara noastră.

Proiectul de lege are ca scop asigurarea echităţii fiscale între persoanele care deţin autovehicule înmatriculate în Republica Moldova şi cele care deţin autovehicule neînmatriculate.

Documentul urmează să fie transmis Parlamentului pentru examinare.