in , ,

Surprizele pieței auto din Moldova! Aceste sunt cele mai vândute mașini de la începutul anului 2016 în Moldova

Nu mai este un secret că în Moldova avem practic o piață inexistentă de comercializare a mașinilor noi. De la an la an, lucrurile devin tot mai prost, însă chiar și așa importatorii încearcă să supraviețuiască. De curând am primit statistica vânzărilor de mașini noi pentru primele trei luni din 2016 și iată care sunt cele mai vândute mărci.

Dacia în continuare rămâne lider de vânzări. Citroen, Kia, Peugeot și Honda la coada clasamentului

Condițiile dure ale pieței auto din Moldova fac ca unii producători să-și întârească pozițiile, în timp ce alții practic se zbat să mai rămână aici. În primele trei luni ale anului 2016, Dacia în continuarea a reușit să mențină statutul de lider cu 147 de mașini vândute, fiind urmată de Skoda (117 mașini) și Hyundai (116 mașini). Surpriză, însă Mercedes-Benz (78 mașini) a urcat pe locul patru, fiind urmat de Toyota (54 mașini) care a coborât o poziție. La coada clasamentului se află Citroen, Peugeot, Ssang Yong, Honda și chiar KIA care este în cădere liberă în Moldova.

blank

Hyundai Tucson – cel mai vândut model al anului 2016 în Moldova

Ei bine la asta cu siguranță nu se prea așteptau mulți. Crossoverul contructorului coreean este cel mai vândut model din primele trei luni ale acestui an, reușind să bată până și Loganul. Porsche Cayenne este o altă mașină care s-a impus în clasa sa reușind să bată modele ca Mercedes-Benz GLE, Audi Q7 sau Range Rover Sport.

blank 1

Iti place articolul?