in ,

Ţara în care s-a ajuns să se vândă în mediu câte 1.700 de automobile electrice zilnic

Statul chinez a devenit lider global în vânzările de automobile noi cu propulsie electrică, ajungând din urmă şi devansând SUA şi Europa la acest capitol.

FOTO: huffingtonpost.com

Doar în luna noiembrie a acestui an, vânzările în acest segment au crescut cu 56 de procente! Acest lucru va face ca o singură ţară de pe pământ precum este China să deţină o cotă de 1.4% pe piaţa maşinilor electrice.

În Statele Unite şi în ţările Uniunii Europene acest indicator nu depăşeşte 1.2 procente.

Experţii şi analiştii sunt convinşi că până în ultima zi din acest an, în China vor fi realizate încă 350.000 de maşini electrice noi, iar numărul total de electromobile vândute în acest an va depăşi 650.000 de unităţi.

FOTO: businessinsider.com

În prezent pe teritoriul Republicii Populare Chineze se produc peste 70 de modele care au doar propulsie electrică, cele mai populare fiind maşinile compacte şi urbane care sunt capabile să parcurgă fără reîncărcare până la 260 de kilometri.

Piaţa chineză de electromobile este ocupată în proporţie de 95 la sută de producători locali. Aproximativ cinci procente le-a cucerit Tesla Motors cu ale sale produse.

O popularitate aşa mare a maşinilor electrice este explicată printr-un plan eficient pe care îl coordonează autorităţile. Anume cu suportul lor se construiesc tot mai multe staţii de reîncărcare, lărgindu-se astfel reţeaua.

Sursă: cleantechnica.com