in ,

Ţara europeană în care bicicliştilor li s-a permis să circule în stare de ebrietate

Membrii camerei superioare a Parlamentului ceh, Senatul, au adoptat, joi, amendamente la legea privind circulația rutieră locală, care le permite bicicliștilor să circule în stare de ebrietate! Totuşi, acesta consumul nu trebuie să fie în exces, ci moderat, se arată într-un comunicat al instituţiei.

FOTO: helmetsite.com

Amendamentele la lege sugerează că un ciclist, care se deplasează pe piste pentru biciclişti sau pe drumurile din a III-a clasă (drumuri locale care formează legături între diferite aşezări umane sau alte comunicații funciare) își poate conduce vehiculul dacă nu are mai mult de 0.5 promile de alcool în sânge. Asta înseamnă aproximativ 200 de grame de vin sau un litru de bere.

În același timp, senatorii au propus reducerea amenzilor pentru încălcarea legii, de la actuala sancţiune de 20.000 de coroane (aproximativ 800 de euro) la doar 500 de coroane (aproximativ 20 de euro)!

Vezi şi: Un ceh a găsit o metodă neobişnuită de a câştiga bani în plus: dezumfla roţile maşinilor

FOTO: mashable.com

Vezi şi: (foto) Poliţia estoniană i-a găsit bicicleta unei femei după 14 ani de căutări

Aceste modificări la lege au fost adoptate de senatori, contrar obiecțiilor reprezentanților Ministerului Transporturilor și Ministerului Sănătății din Republica Cehă. Un grad similar de toleranță pentru bicicliști există, în special, în Germania și Austria.

Potrivit unuia dintre autorii amendamentelor, primarului orașului Mikulov Rostislav Koştial, situat la granița cu Austria, implementarea lor ar trebui să contribuie, printre altele, la dezvoltarea turismului în regiunile viticole ale republicii, în special în sudul Moraviei, acolo unde multe piste pentru biciclişti continuă pe teritoriul ţării vecine. În prezent, a mai adăugat Koştial, uneori se mai întâmplă ca un austriac care a băut vin în țara să treacă graniţa Cehiei și se aleagă cu o amendă foarte mare.

Amendamentele la lege vor fi discutate de către membri ai Guvernului și deputaţii din Parlament.

Vezi şi: Recordul anului în România. Un biciclist, cu 4.35 mg/l alcool pur în aerul expirat

Sursă: RIA Novosti

Iti place articolul?