in ,

Tatăl unui pilot din Formula 2 a cumpărat aproximativ 10% din acţiunile McLaren Group

Omul de afaceri canadian Michael Latifi a cumpărat o cotă de aproximativ 10% din grupul McLaren, care include şi echipa de Formula 1 cu acelaşi nume.

Jurnaliştii de la Automotive News au aflat că suma investită se ridică la 203 milioane de lire sterline, o cifră care “consolidează semnificativ bilanțul grupului și sprijină planurile de creștere ambițioase”.

FOTO: thedrive.com

Latifi, care conduce compania Sofina Foods din industria alimentară canadiană, a declarat că a fost şi este un admirator al mărcii McLaren și al afacerilor cu maşini de ceva timp.

“McLaren este o organizație unică în domeniul automobilelor, curselor și tehnologiilor, cu perspective de creștere pe termen lung şi interesante, motiv pentru care am făcut această investiție”.

Omul de afaceri este acum al treilea cel mai mare acţionar al McLaren Group, fiind depăşit de holdingul Mumtalakat care este fondul de suveranitate al guvernului federal al Regatului Bahrain (56%) şi grupul TAG condus de omul de afaceri saudit Mansour Ojjeh (14%). Îl urmează alţi patru acționari mai mici.

Apropo, fiul său Nicholas Latifi, în vârstă de 22 de ani, participă în prezent în Formula 2. McLaren a declarat oficial că nu există nicio legătură între această afacere a tatălui său și cariera sa. Nicholas Latifi (echipa DAMS) este al 9-lea în clasamentul F2 și este, de asemenea, un pilot de teste şi dezvoltare a Mercedes Force India F1.

Vezi şi: Eşti curios să afli? Câte maşini a vândut Ferrari, Lamborghini şi McLaren în 2017

FOTO: sunnybrook.ca (Marilena & Michael Latifi)

Amintim că McLaren nu a câștigat niciun mare premiu în Formula 1 încă din 2012, dar a avansat în clasament după ce a încheiat un parteneriat dezastruos cu Honda până la sfârșitul anului 2017. Acum, cu monoposturi propulsate de motoare Renault, sunt pe poziţia a cincea în clasamentul constructorilor înainte de Monaco Grand Prix.

McLaren Renault îl are în campionatul F1 pe dublul campion mondial, spaniolul Fernando Alonso și pe belgianul Stoffel Vandoorne, alături de britanicul Lando Norris, liderul campionatului F2, ca pilot de rezervă.

Lance Stroll, al cărui tată este, de asemenea, unul dintre cei mai bogați oameni ai Canadei, este singurul pilot canadian prezent actualmente în F1 şi luptă de partea echipei Williams.

Vezi cum a avut loc ultima cursă: (video) Marele Premiu al Spaniei. Lewis Hamilton şi echipa sa se distanțează de rivalii de la Ferrari

În prezent valoarea McLaren Group pe piaţă continuă să depăşească două miliarde de lire sterline şi are peste 3.500 de angajaţi. Grupul McLaren include constructorul de supercaruri McLaren Automotive, companiile McLaren Racing și McLaren Applied Technologies.