in ,

Tesla a devenit cel mai valoros constructor auto din Statele Unite ale Americii

Pentru prima dată în epoca industriei auto moderne, cel mai scump constructor auto american nu mai este localizat în oraşul Detroit. Producătorul de maşini electrice Tesla Inc a reuşit să depăşească concernul General Motors la capitalizare şi a devenit cea mai valoroasă companie din domeniu din Statele Unite, scrie Reuters.

FOTO: hyser.com.ua

Luni, 10 aprilie 2017, acţiunile Tesla s-au scumpit cu 3.4%, iar potrivit informaţiilor de astăzi, valoarea Tesla Inc este de 51.54 miliarde de dolari, comparativ cu cele 50.22 miliarde ale General Motors.

Tesla a înregistrat o ascensiune fără precendent în primul trimestru al acestui an după ce a anunţat că a livrat un număr record de maşini – 25.000 de electromobile, cifră care constituie o creştere de 70%.

Vezi şi: Compania Tesla a devenit mai scumpă decât gigantul Ford

FOTO: mashable.com

Amintim că firma Tesla a fost fondată în anul 2003 şi este controlată de omul de afaceri Elon Musk, care mai are o companie în domeniul aerospaţial – SpaceX. Sediul central Tesla se află în Palo Alto, statul California.

În curând pe piaţă va fi lansat cel mai ieftin model din gama Tesla. Noul Model 3 va avea un preţ minim de 35.000 de dolari.

Vezi şi: (foto) Cea mai accesibilă Tesla Model 3 va fi puţin mai puternică decât un sedan BMW M3

Iti place articolul?